UTA Arad rămâne în Superligă, după 5-1 în barajul cu Gloria Buzău

UTA Arad - Gloria Buzău
UTA Arad - Gloria Buzău
4 iunie 2023, 23:33

Arădenii s-au impus prin golurile marcate de Virgiliu Postolachi (16, 80), Andrei Chindriş (49, 65) şi Philip Otele (89), respectiv Valentin Alexandru (68), după ce în tur scorul a fost egal, 0-0.

Echipa de ligă secundă a avut prima ocazie a partidei, în min. 5, dar portarul Florin Iacob a respins mingea şutată de Dudu din lovitură liberă de la circa 30 de metri.

Arădenii au fost periculoşi prima oară în min. 14, la o ieşire hazardată a portarului Denis Rusu, dar Abeid a trimis în bară din unghi.

În min. 16, UTA a deschis scorul, prin Postolachi, cu capul, după un corner. Gazdele au ratat alte două ocazii până la pauză, prin Claudiu Keşeru (40) şi Desley Ubbink (42).

Echipa pregătită de Mircea Rednic şi-a dublat avantajul în min. 49, tot după un corner, Andrei Chindriş, lăsat nemarcat, marcând din apropiere. Fundaşul Chindriş a reuşit dubla (65), când a marcat cu capul după un corner executat de Paul Anton.

Golul de onoare al buzoienilor a fost înscris de Valentin Alexandru (68), cu un şut de la 24 de metri, din lovitură liberă.

UTA a mai marcat prin Postolachi (80), după ce Stahl a interceptat o pasă greşită a lui Rusu, şi prin nigerianul Otele (89), cu un şut de la 20 de metri.

Gazdele au mai ratat două oportunităţi bune prin Postolachi (66, 90+2), obţinând o victorie meritată.

UTA se menţine în Superligă, în timp ce FC Argeş a retrogradat în eşalonul secund în urma meciurilor de baraj. CS Mioveni şi Chindia Târgovişte au retrogradat direct în Liga a II-a, Politehnica Iaşi, Oţelul Galaţi au promovat direct, iar Dinamo în urma barajului.

AFC UTA Arad – Gloria Buzău 5-1 (1-0), Arena ”Francisc Neuman” – Arad
Au marcat: Virgiliu Postolachi (16, 80), Andrei Chindriş (49, 65), Philip Otele (89), respectiv Valentin Alexandru (68).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mircea Mihail Grigoriu (Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: Rareş George Vidican (Satu Mare)
Arbitru video: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitru asistent video: Stelian Slabu (Braşov)
Observatori: Octavian Şovre (Satu Mare) – CCA, Felix Grigore (Bucureşti) – FRF

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren