Usturoiul de Copălău, aromat și cu aciditate scăzută, are faima de a fi cel mai sănătos din România

Colegii de la TVR Iași ne invită să facem cunoștință cu un tip usturoi renumit în zona lor. Poate că nu e la fel de oacheș că alte soiuri, e cam mărunțel și mustăcios, dar are faima de a fi cel mai sănătos din România.

22 Septembrie 2020, 08:34 (actualizat 22 Septembrie 2020, 08:45) |
Povestea usturoiului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acest soi de usturoi e foarte aromat și are aciditate scăzută. Îl găsești în piețe, mai puțin în supermarketuri, unde cel chinezesc îi face concurență neloială și la el acasă, în comună Copălău, unde în spatele zecilor de tarabe amenajate chiar în față gospodăriilor, cultivatorii așteaptă că trecătorii să oprească și să cumpere funiile frumos împletite.

Dacă trăiești în Copălău și nu ai usturoi, fie ești venetic, fie nu te da hărnicia afară din casă. Mai bine de două treimi din populația satului cultivă plantă aromatică. În această perioada, în poduri, pe prispe sau împodobind pereții exteriori ai casei, poți vedea recolta bogată de anul acesta, fiecare famile având cel puțîn câteva tone de usturoi în gospodărie.

Întreagă poveste a usturoiului de Copălău o aflați joia această , la ora 17, pe TVR2 , în cadrul noul sezon al emisiunii ”România în bucate”.

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 3°C
IASI 4°C 2°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 6°C 4°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI