Usturoiul de Copălău, aromat și cu aciditate scăzută, are faima de a fi cel mai sănătos din România

22 septembrie 2020, 08:34

Acest soi de usturoi e foarte aromat și are aciditate scăzută. Îl găsești în piețe, mai puțin în supermarketuri, unde cel chinezesc îi face concurență neloială și la el acasă, în comună Copălău, unde în spatele zecilor de tarabe amenajate chiar în față gospodăriilor, cultivatorii așteaptă că trecătorii să oprească și să cumpere funiile frumos împletite.

Dacă trăiești în Copălău și nu ai usturoi, fie ești venetic, fie nu te da hărnicia afară din casă. Mai bine de două treimi din populația satului cultivă plantă aromatică. În această perioada, în poduri, pe prispe sau împodobind pereții exteriori ai casei, poți vedea recolta bogată de anul acesta, fiecare famile având cel puțîn câteva tone de usturoi în gospodărie.

Întreagă poveste a usturoiului de Copălău o aflați joia această , la ora 17, pe TVR2 , în cadrul noul sezon al emisiunii ”România în bucate”.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă