USR va depune moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi preşedintele interimar al Uniunii Salvaţi România, Cătălin Drulă.

14 Iunie 2022, 13:34 (actualizat 14 Iunie 2022, 14:10) Știrile TVR |
USR / FOTO: Autor: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Biroul Naţional a decis astăzi, în şedinţă, că vom depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ministrul România anti-educată, ministrul în mandatul căruia 40.000 de elevi nu s-au înscris la Bac, în timpul căruia a crescut rata de abandon, care nu a fost în stare să extindă programele 'Masă caldă în şcoli' şi 'Şcoală după şcoală', ministrul care ridică din umeri când vorbim de rezultatele la testele PISA, ministrul care protejează plagiatele în loc să fie un gardian al integrităţii academice", a declarat liderul USR, la Palatul Parlamentului.

USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu Deputații USR depun moțiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, ministru care, alături de patronul programului fantomă „România educată”, a lovit la temelia învățământului românesc, se arată într-un comunicat USR.

Extras din comunicatul de presă

În mandatul ministrului Sorin Cîmpeanu, Educația a ajuns să primească doar 2,28% din PIB, unul din cele mai mici procente din ultimii 30 de ani și cu mult sub ținta de 6% prevăzută în Legea educației naționale. Ministrul Cîmpeanu nu este deranjat însă de situație, căci este prea preocupat să anunțe, de la o zi la alta, schimbări în modul de evaluare a elevilor, fără consultări și fără a ține cont de opiniile actorilor din sistem.

Cât despre noua lege a Educației, dincolo de faptul că ministrul Sorin Cîmpeanu tot vorbește de ea din 2014, pe când făcea parte din echipa Ponta, nu pare să se schimbe nici acum nimic profund din sistemul putred. Nici PNL și PSD, nici ministrul Cîmpeanu, care are la activ patru partide (Partidul Conservator, ALDE, Pro România, PNL), nu vor depolitizarea sistemului de învățământ.

În „România educată” a lui Iohannis și Cîmpeanu, avem cel mai mic număr istoric de copii înscriși la bacalaureat, avem 40.000 de elevi „lipsă” între momentul bacalaureatului și momentul începerii clasei a XII-a (respectiv, a XIII-a, la seral) și alți 17.000 de elevi de clasa a VIII-a „pierduți” (diferența între numărul copiilor înscriși la examenul de Evaluare Națională și numărul copiilor care figurau în clasa a VIII-a în luna aprilie 2022). Avem a doua cea mai mare rată de abandon școlar din Uniunea Europeană în condițiile în care pandemia și-a pus amprenta, iar ministrul Cîmpeanu nu a fost capabil să extindă programele care pot ajuta copiii defavorizați din România să se țină de școală, gen „Masa caldă în școli” și „Școala după școală”. Și tot în „România educată” a lui Iohannis și Cîmpeanu, când este vorba de mediul rural întâlnim zilnic statistici greu de imaginat: 6 din 10 copii din mediul rural merg pe jos la școală, 4 din 10 copii adună absențe pentru că trebuie să lucreze în gospodărie, 2 din 10 copii nu au suficientă mâncare și așa mai departe.

Sorin Cîmpeanu, ministru care a făcut parte din trei guverne în ultimii 10 ani, se mulțumește însă să constate, cu detașare, că „am ajuns cu calitatea educației într-un punct de minim”. Cu aceeași detașare privește rezultatele de la testele PISA, grevele din creșele din România, faptul că profesorii nu au nici astăzi salariile prevăzute de lege sau sumele ridicole ce sunt decontate elevilor pentru transportul județean. Pentru toate aceste motive și multe altele, Sorin Cîmpeanu, atât de incompetentul ministru al Educației și apărătorul plagiatorilor, trebuie să plece. Educația reprezintă șansa de modernizare a României, iar copiii noștri merită o șansă. Pe care nu o vor avea cu acest impostor la cârma ministerului Educației.


Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI