USR-PLUS București îl propune pe avocatul Alin Stoica pentru funcția de prefect al Capitalei. "Voi pune accent pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare"

USR PLUS Bucureşti îl propune pe Alin Stoica pentru funcţia de prefect al Capitalei, se arată într-un comunicat al alianţei. Alin Stoica este propus în locul actualului prefect, Traian Berbeceanu.

02 Martie 2021, 17:12 (actualizat 02 Martie 2021, 18:00) |
Alin Stoica, noul prefect al Capitalei

"USR PLUS înţelege să respecte cu responsabilitate mandatul politic dat de bucureşteni ca principala forţă politică în care aceştia au încredere, reconfirmată la alegerile parlamentare, asigurând monitorizarea şi susţinerea programului de guvernare şi a reformelor şi prin instituţia Prefectului", se menţionează în comunicat.

De profesie avocat, Alin Stoica este preşedinte al filialei PLUS Sector 6, şi are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi în elaborarea acestora, precizează USR-PLUS Bucureşti.

"Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate", a declarat Alin Stoica.

Pentru o perioadă de doi ani (2016 - 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate a Consiliului Economic şi Social. De peste 5 ani reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional în unele dintre discuţiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului.

Este membru PLUS de la înfiinţarea partidului şi a făcut parte din Comisia de Integritate Naţională a Alianţei USR-PLUS pentru alegerile locale, contribuind la efortul de selectare a candidaţilor comuni prin verificarea respectării principiilor şi valorilor promovate de alianţă.

La începutul lunii februarie, coaliția de guvernare a împărțit funcțiile de reprezentanți ai executivului în teritoriu, iar Prefectura București a revenit USR-PLUS.

Traian Berbeceanu a anunțat atunci pe Facebook că pleacă de la conducerea instituției.

Dacian Cioloș i-a dat însă replica: "Ştiu că Berbeceanu e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece".

"Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece", a scris pe Facebook Dacian Cioloş. El sublinia că în "funcţii publice cu o responsabilitate mare" trebuie "să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate".

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 21°C
IASI 18°C 20°C
CLUJ 18°C 20°C
CONSTANTA 14°C 13°C
CRAIOVA 19°C 19°C
BRASOV 18°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI