Dan Barna a fost ales de USR să între în cursa pentru Cotroceni. În cursa internă s-au înscris patru persoane

13 iulie 2019, 14:56

ACTUALIZARE

Congresul USR l-a desemnat pe Dan Barna candidat al partidului pentru prezidențiale.

USR și PLUS vor avea candidat comun pentru prezidențiale. Cele două partide vor să meargă cu un tandem de candidați, președinte-prim ministru.

Dacă la USR lucrurile s-au clarificat, la PLUS procesul e în desfășurare. Dacian Cioloș se declară pregatitit pentru oricare dintre cele două funcții.

În aproximativ două săptămâni, USR-PLUS va stabili formula de candidatură.

În schimb, la PSD lucrurile sunt neclare. Candidatul va fi ales în funcței de sondaje și de susținerea partidului. Social democrații ar putea fi reprezentați la prezidențiale chiar de Viorica Dăncilă.

Primul care și-a anunțat intenția de a candida la prezidențiale a fost chiar Klaus Iohannis.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va candida, indiferent de ce va face PSD.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 10 noiembrie.

La Congresul USR, organizat laTeatrul Naţional Bucureşti, participă peste 500 de delegaţi din toată ţara.

Pe lângă desemnarea candidatului partidului la prezidenţiale, pe ordinea de zi figurează şi modificarea Statutului formaţiunii, astfel încât preşedintele USR să fie ales de toţi membrii.

La Congres vor fi, de asemenea, supuse votului 51 de modificări la Statutul partidului.

Printre aceste modificări se numără eliminarea cumulului de funcţii, adică un membru USR nu poate deţine simultan mai mult de două funcţii la orice nivel.  Sunt multe modificări care vizează organizarea filialei municipale Bucureşti, pentru că esenţa este că partidul s-a schimbat mult faţă de acum doi ani. Statutul ăsta a fost făcut în primăvara lui 2017, când USR era un partid preponderent bucureştean, sau nucleul principal al USR era în Bucureşti şi ponderea Bucureştiului în decizia internă era foarte mare„,  a declarat vicepreşedintele USR, Ionuţ Moşteanu, pentru  Agerpres.

Vom avea un nou congres în septembrie pentru alegerea preşedintelui USR şi pentru alegerea noului Birou Naţional„, a mai declarat pentru Agerpres vicepreşedintele USR, Ionuţ Moşteanu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite