USR a transmis Avocatului Poporului o nouă solicitare de a sesiza CCR în privința pensiilor speciale pentru primari

Senatoarea USR Florina Presadă a anunţat, marţi, că a transmis Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza din nou Curtea Constituţională în chestiunea pensiilor speciale pentru primari.

18 Februarie 2020, 12:30 (actualizat 18 Februarie 2020, 12:34) |
Avocatul Poporului

"Am invocat în sesizare deciziile pe care CCR le-a dat anterior privind pensiile speciale pentru primari. Există jurisprudenţă constituţională. CCR a decis clar că ele sunt neconstituţionale din mai multe motive. Eu am scris lucrul acesta şi în cererea pe care am făcut-o către Avocatul Poporului astă-vară, tot aşa, să atace Codul administrativ, iar acolo inclusesem şi pensiile speciale. După care am intervenit ca Amicus Curiae şi iar am revenit cu pensiile speciale, printre multe alte probleme pe care le-am semnalat pe fond în Codul administrativ. Am cerut Avocatului Poporului în nenumărate rânduri să sesizeze CCR pe pensiile speciale pentru primari, dar nu a făcut-o", a precizat Presadă, citată de Agerpres.

Ea a menţionat că a transmis solicitarea împreună cu deputatul Cristian Seidler.

"Avocatul Poporului a devenit agent electoral pentru partidele care l-au susţinut. De aceea nu a atacat la CCR pensiile speciale pentru primari în cazul sesizării pe Codul administrativ. Împreună cu Cristian Seidler, am transmis în numele USR, o nouă solicitare Avocatului Poporului de a sesiza din nou CCR în chestiunea pensiilor speciale pentru primari. În trecut, CCR le-a declarat discriminatorii fără niciun echivoc. Oamenii nu vor noi categorii speciale de pensii sau venit, vor tratament egal şi dreptate", a informat Presadă, şi într-o postare pe Facebook

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 17°C 17°C
CLUJ 13°C 13°C
CONSTANTA 12°C 16°C
CRAIOVA 16°C 18°C
BRASOV 14°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI