USR a anunțat că nu participă la consultările de la Cotroceni cu președintele Iohannis. Dacian Cioloș: USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș
22 noiembrie 2021, 11:23

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Cioloş i-a reproşat lui Iohannis că „şi-a abandonat” rolul de mediator şi că s-ar fi poziţionat „ca fiind chiar naşul acestei monstruoase coaliţii”.

„USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN”, a mai spus liderul USR.

Preşedintele USR consideră că, dacă PNL ar fi dorit refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, acest lucru ar fi posibil de acum o lună:  „Domnul Ciucă a venit la noi doar atunci când avea mandat să formeze un guvern minoritar. Nu a venit niciodată să ne propună să refacem coaliţia, lucru pe care eu i l-am propus încă de la primele discuţii. Asta mă face să cred că a existat o premeditare legată de această soluţie la această criză politică, pentru că dacă PNL ar fi dorit cu adevărat să refacem coaliţia, lucrul acesta era posibil de acum o lună, fără să mai asistăm la această mascaradă. PNL nu a dorit acest lucru, iar poziţia PNL şi a preşedintelui Iohannis este pentru refacerea monstruoasei coaliţii PNL-PSD. Dacă şi preşedintele Iohannis şi-ar fi dorit să încurajeze PNL să refacă coaliţia, pentru care, de altfel, a primit şi voturile românilor pentru un mandat de modernizare a României (…), însă astăzi PNL şi preşedintele Iohannis au decis să întoarcă România în trecut.”

Cioloş le-a transmis celor „care vor să susţină un proiect cu adevărat liberal, indiferent că sunt în afara sau în interiorul PNL, că vor avea în USR un partener principal”.

„Sunt convins că, în săptămânile următoare, vom avea timp să vedem, să discutăm care sunt formulele cele mai bune pentru a construi o adevărată alternativă liberală la această monstruoasă coaliţie care a fost construită inclusiv cu girul preşedintelui”, a adăugat Cioloş.

Preşedintele Klaus Iohannis are luni, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului la funcţia de prim-ministru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite