USR: Prezența: 19,5% la nivel național, referendumul nu a fost validat. PNL: Organizarea referendumului, extrem de proastă. PSD: N-a fost un vot politic, un demers care n-a fost asumat politic de nimeni

Primele reacții politice după închiderea urnelor. În acest weekend, românii au putut vota dacă vor ca familia să fie definită, în Constituţie, drept căsătoria între un bărbat şi o femeie şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

07 Octombrie 2018, 21:04 (actualizat 07 Octombrie 2018, 22:11) Știrile TVR |
Dan Barna, USR, după referendum
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dan Barna, președintele USR: "Cifrele monitorizării paralele sunt undeva în jurul cifrei de 19,05% participare națională, ceea ce înseamnă că acest referendum nu a fost validat de cetățenii României. România de mâine, România de luni va fi exact aceeași Românie ca cea de vineri, de dinainte de referendum. Este, de fapt, România secolului XXI, cu toți cetățenii ei - unii mai tradiționaliști, alții mai moderni, unii mai implicați, unii mai informați, cu românii așa cum suntem toți. USR este singurul partid care și-a asumat să ducă mesajul românilor și să-l transmită explicit, acela că vorbim despre un demers inutil, care nu schimbă nimic pentru nimeni, care nu rezolvă nimic din nevoile și dramele României de astăzi".

Ludovic Orban, președintele PNL: "Organizarea referendumului a fost extrem de proastă, nu a existat niciun fel de campanie de informare din partea Guvernului, parcă acest guvern și-a dorit ca interesul cetățenilor pentru acest referendum să fie cât mai mic. Am asigurat prezența PNL în fiecare secție de votare, cu obiectivul clar de respectare a legii, de asigurare a corectitudinii votului. Am respins orice extremism în susținerea punctelor de vedere. Respectăm pe toți cetățenii care au venit la vot și și-au exprimat opțiunea, îi respectăm și îi înțelegem pe fiecare dintre cetățenii României care astăzi au preferat să dea o palmă PSD-ului și lui Liviu Dragnea și să nu vină la vot pentru a nu-i face niciun fel de serviciu lui Liviu Dragnea. Îi îndemn pe cei care au vrut să dea acest vot de blam partidului de guvernământ ca la viitoarele alegeri să se prezinte masiv la vot, pentru că numai o prezență masivă la vot poate să ducă la îndepărtarea a acestui partid nociv pentru România. PNL a lăsat deplina libertate membrilor PNL să decidă cum se poziționează față de acest referendum".


Codrin Ștefănescu, PSD: "N-a fost un vot politic. Acest referendum n-a fost o chestiune asumată politic de nimeni. A fost pur și simplu o chestiune venită în urma unei scrisori semnată de 3 milioane de români, un demers care s-a transformat în referendum. Sunt niște aberații care s-au auzit în această perioadă de la aceste partide - PMP, USR, PNL, împreună cu dl. Iohannis, au promovat-o ca politică în aceste ultime săptămâni - de boicot, de a dezinforma populația, de a transmite mesaje oribile, într-un moment în care românii au venit în număr gigant la vot - 4 milioane este o cifră. Dacă vorbim de boicotul Opoziției, toată acțiunea are un efect advers. Inclusiv președintele Iohannis parcă era președintele unei alte țări, n-avea nicio legătură cu România - să nu ieși, ca președinte, să spui ca vei veni la vot, să ceri poporului să iasă la vot pe o chestie constituțională, legală, de interes național, să te ascunzi, să te duci la vot în ultimele minute. Uitați-vă cum s-au comportat în secțiile de vot, președinții secțiilor s-au retras, au făcut tot ce a fost posibil omenește ca să boicoteze un demers civic normal. Un demers care n-a fost asumat politic decât de... absolut nimeni, pur și simplu a fost inițiativă. Dar chiar nu merităm noi, ca PSD, o astfel de Opoziție. Noi suntem un partid foarte puternic, iubit de români, cu suport popular mare și chiar am fi avut nevoie de Opoziție, dar nu destructivă, ci constructivă. Mulțumesc presei din România, pentru campania de informare, membrilor de partid, simpatizanților, celor care ne votează, pentru că au dat curs apelului nostru și au ieșit la vot, celor din diaspora".


Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 3°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 7°C 4°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV -1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI