Ursulețul Șoni e liber în rezervația de la Zărnești. A fost salvat din Harghita, unde a mușcat o turistă care a vrut să facă selfie cu el

30 mai 2018, 20:47

Şoni a stat timp de o săptămână în carantină, a fost sterilizat şi a primit un nou nume: Emil. A fost eliberat în țarcul „juniorilor” şi a devenit al 101-lea locatar din Rezervația de la Zărnești.

În Sanctuarul de la Zărnești, Emil nu va mai trebui să cerșească hrană sau să fie agresat de către turiști. Va trăi într-un mediu cât mai apropiat de cel din sălbăticie.

Turiștii sunt sfătuiți să nu se apropie de urșii din sălbăticie, să-i hrănească și să-i fotografieze, pentru că le fac rău.

Animalele ajung în timp să devină dependente de oameni și de hrana pe care o primesc de la ei. Iar de aici până la atacuri nu este decât un pas.

O turistă din Ungaria, care l-a ademenit pe Şoni și a vrut să facă un selfie cu el, a fost mușcată de picior. Ursulețul a fost prins și s-a propus împușcarea lui. Dar, în cele din urmă, s-a decis să fie transferat la Zărneşti.

Oamenii care hrănesc sau fotografiază urși pot primi amenzi de 1500 de lei, însă autoritățile se gândesc să mărească considerabil suma pentru a descuraja astfel de gesturi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă