Ursula von der Leyen, vizită pe insula Lampedusa. Șefa Comisiei Europene, însoțită de premierul Italiei. Localnicii, revoltați de asaltul migranților

17 septembrie 2023, 14:56

Situația de pe insula italiană Lampedusa este din ce în ce mai complicată după ce, în doar trei zile, acolo au debarcat 8500 de migranți. Asta în condițiile în care populația insulei este de 6000 de persoane.

Premierul Giorgia Meloni a propus o blocadă navală în nordul Africii, pentru a descuraja vasele cu migranți să plece pe mare. Însă o astfel de varianta contravine legii maritime internaționale. Pe insula a fost un protest al localnicilor, care sunt nemulțumiți de modul în care guvernul Meloni gestionează criza migranților.

În Lampedusa este și un europarlamentar polonez, reprezentant al partidului aflat la guvernare la Varșovia, și care se opune relocării migranților sosiți ilegal în Europa.

Dominik Tarczynshi, europarlamentar polonez: Aşadar, această este situaţia acum în tabără, unde mii de oameni pleacă, dar în acelaşi timp sosesc şi mai mulţi oameni. Este o problemă foarte serioasă. Sunt unii care sunt de acord cu acceptarea migranţilor ilegali. Aceştia vor să creeze o astfel de criză umanitară în Polonia.

Europarlamentarul polonez susține că nimic nu s-a schimbat față de anul 2015, când a început criza, și a dat vina pentru situație pe fostul cancelar german Angela Merkel, cea care i-a invitat pe migranți să vină în Europa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite