Ursula von der Leyen: UE se află în faţa unei „decizii istorice” privind candidatura Ucrainei

Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski - chestionar UE
Ursula von der Leyen și Volodimir Zelenski - chestionar UE
12 iunie 2022, 12:17

”Sper că peste 20 de ani, când vom privi în urmă, vom putea spune că am făcut lucrul corect”, le-a declarat Von der Leyen jurnaliştilor în timpul călătoriei de întoarcere după o vizită efectuată la Kiev.

Potrivit şefei executivului comunitar, provocarea va fi aceea de a ieşi din summitul UE din 23 şi 24 iunie cu o poziţie unificată ”ce reflectă amploarea acestei decizii istorice”.

Comisia intenţionează să publice până la finalul săptămânii viitoare o recomandare în această privinţă.

”Ucraina a realizat multe în ultimii ani, dar rămân multe lucruri de făcut. Recomandarea noastră va reflecta cu grijă acest aspect”, a adăugat preşedinta Comisiei Europene.

În urmă cu câteva zile, ministrul ucrainean al dezvoltării regionale, Oleksii Cernişov, a declarat că se aşteaptă ca, la summitul de la Bruxelles din 23-24 iunie, cele 27 de ţări membre ale UE să aprobe acordarea statutului de candidat pentru Ucraina dacă săptămâna viitoare Comisia Europeană va face o recomandare în acest sens.

Cernişov este unul dintre cei patru emisari speciali ai preşedintelui Zelenski care în prezent fac lobby în capitalele ţărilor UE pentru aderarea Ucrainei.

VEZI ȘI:

Avizul Comisiei Europene cu privire la cererea Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârșitul săptămânii viitoare

LIVE Război în Ucraina, ziua 109 | Luptele continuă pe străzile din Severodoneţk. Ruşii folosesc rachete termobare extrem de distructive

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite