Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European: În cazul în care Kremlinul alege violența, răspunsul nostru va fi puternic și unit. Am pregătit sancțiuni solide

„Conducerea Federației Ruse cauzează în mod deliberat această criză. În cazul în care Kremlinul alege violența, răspunsul nostru va fi puternic și unit. Am pregătit sancțiuni solide” este mesajul Ursulei von der Leyen, în plenul Parlamentului European.

16 Februarie 2022, 14:03 (actualizat 16 Februarie 2022, 14:20) Știrile TVR |
Ursula von der Leyden

„Sancțiunile noastre pot fi foarte dure, iar Kremlinul știe bine acest lucru", a transmis președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Conducerea Federației Ruse cauzează în mod deliberat această criză. În cazul în care Kremlinul alege violența, răspunsul nostru va fi puternic și unit. Am pregătit sancțiuni solide” este mesajul Ursulei von der Leyen, în plenul Parlamentului European.

„Motivul pentru care a fost creată Uniunea noastră este acela de a pune capăt tuturor războaielor europene. Așadar, este dureros pentru mine să mă adresez vouă astăzi, în condiţiile în care ne confruntăm cu cea mai mare acumulare de trupe pe pământ european din cele mai întunecate zile ale Războiului Rece. Oamenii din Ucraina încearcă cu curaj să-și continue viața. Însă mulți dintre ei țin la ușă pungi cu haine și documente importante, în cazul în care trebuie să-şi părăsească casele. Alții s-au pregătit cu conserve. Unii și-au amenajat chiar și adăposturi în subsoluri. Acestea nu sunt povești din anii 1940. Aceasta este Europa în 2022. Și asta se întâmplă din cauza unei politici deliberate a conducerii ruse. Ucraina este o țară suverană. Face alegeri cu privire la propriul viitor. Dar Kremlinului nu-i place acest lucru, așa că amenință cu război. Aceasta este esența escaladării actuale. Și în ciuda semnelor de speranță pe care le-am văzut ieri, acesta este ceva ce pur și simplu nu putem accepta.

Această criză este despre Ucraina – și nu numai. Este vorba despre ce înseamnă să fii o țară suverană, independentă și liberă în secolul XXI. Este vorba despre dreptul fiecăruia de a trăi fără frică. Este vorba despre dreptul fiecărei țări de a-și determina propriul viitor. Și acesta este mesajul pe care Uniunea noastră îl transmite Kremlinului”.

Declarația integrală a președintei Comisiei Europene, susținută în plenul Parlamentului European, aici.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI