Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene: Încrederea pe care aţi avut-o în mine, aţi avut-o în Europa

Candidata germană Ursula von der Leyen a fost aleasă, marți, în funcția de președinte al Comisiei Europene. A fost un vot secret. Lucian Pîrvoiu, care se află la Strasbourg, a urmărit această zi complicată.

16 Iulie 2019, 08:49 (actualizat 16 Iulie 2019, 21:39) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Ursula von der Leyen"

ACTUALIZARE Ursula von der Leyen este noul președinte al Comisiei Europene. A fost aleasă cu 383 de voturi din din 747. Ursula von der Leyen va ocupa acest post de la 1 noiembrie 2019. Îi va urma în funcţie lui Jean-Claude Juncker. Devine astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Ursula von der Leyen: "Încrederea pe care aţi avut-o în mine, aţi avut-o în Europa. Sarcina care este înaintea mea mă face să mă simt umilă. Este o mare responsabilitate şi activitatea mea începe acum".

Pe Twitter, Ursula von der Leyen a scris 'Mulţumesc!' în 24 de limbi.

ACTUALIZARE Votul din Parlamentul European pentru alegerea președintelui Comisiei Europene s-a încheiat.

ACTUALIZARE Ursula von der Leyen, propunerea Consiliului European pentru președinția Comisiei, a nemulțumit destul de multă lume, așa că are emoții privind votul de azi din Parlamentul European.

Un rol important l-ar putea juca cele două grupuri suveraniste, ECR (conservatorii) și ”Identitate și Democrație” (patronat de Salvini) care nu o agreează pe von der Leyen.

Ursula îşi propune, pentru a face pe plac socialiştilor, să instituie pentru muncitorii din UE un venit minim garantat. Este o temă care nu a trecut până acum,  nu a fost foarte populară, unele ţări se opun.

Pentru a face pe plac verzilor, care au anunţat că nu vor vota această propunere, Ursula este dispusă să facă paşi, astfel încât până în 2030 UE să scadă cu până la 55% emisiile de carbon, ceea ce este iar o misiune dificil de pus în practică, deoarce unele ţări precum Polonia depind foarte mult de industria cărbunelui.

Asadar,  un vot interesant în Parlamentul European, pe care Ursula von der Leyen trebuie să-l obţină, altfel va trebui să se treacă la alt pachet de candidaţi. Iar dacă Ursula von der Leyen nu va fi sigură de acest vot ea poate amâna votul până la toamnă.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI