Ursula von der Leyen: “Crimele oribile comise de Rusia nu pot scăpa nepedepsite” | UE propune înființarea unui tribunal special care să investigheze crimele de război

Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a declarat, într-o postare pe Twitter, că în timp ce “continuăm să sprijinim Tribunalul Penal Internațional”, UE propune înființarea unui tribunal special susținut de ONU, care să investigheze crimele de război ale Rusiei.

30 Noiembrie 2022, 10:35 (actualizat 30 Noiembrie 2022, 12:14) Știrile TVR |
Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen

“Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte, distrugere și suferință care nu poate fi exprimată în cuvinte. Toți ne amintim de ororile din Bucha. Se estimează că peste 20.000 de civili și peste 100.000 de militari ucraineni au fost uciși până acum. Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale oribile, inclusiv pentru crima de agresiune împotriva unui stat suveran. În timp ce continuăm să sprijinim Tribunalul Penal Internațional, propunem înființarea unui tribunal special susținut de ONU, care să investigheze crimele de război ale Rusiei. Suntem pregătiți să lucrăm cu comunitatea internațională pentru a primi un sprijin cât mai extins pentru acest tribunal specializat”, a spus von der Leyen.

Comisia Europeană actualizează planurile sale de a îngheța și confisca bunurile rusești. 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei au fost blocate. Totodată, UE a înghețat 19 miliarde de euro din banii oligarhilor ruși, a precizat președinta Comisiei Europene.

Ea a spus că, pe termen scurt, UE și partenerii săi ar putea gestiona fondurile și le pot investi.

Veniturile vor merge în Ucraina, astfel încât, în ​​cele din urmă, să compenseze daunele cauzate țării.

“Rusia trebuie să plătească și financiar pentru daunele din Ucraina, estimate la 600 de miliarde de euro. Rusia și oligarhii săi trebuie să îi despăgubească pe ucraineni și să acopere costurile pentru reclădirea țării. Și noi avem mijloacele prin care o putem face pe Rusia să plătească. Am blocat 300 de miliarde de euro din rezerva Băncii Centrale din Rusia și am înghețat 19 miliarde din banii oligarhilor. În scurt timp, putem crea cu partenerii noștri o structură care să gestioneze și să investească aceste fonduri. Odată ce sancțiunile vor fi ridicate, aceste fonduri trebuie folosite astfel încât Rusia să plătească integral despăgubirile pentru distrugerile din Ucraina. Vom lucra împreună cu partenerii noștri internaționali ca acest lucru să fie posibil. Împreună vom găsi o cale legală ca acest lucru să se întâmple. Crimele oribile comise de Rusia nu pot scăpa nepedepsite”, a încheiat Ursula von der Leyen.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 9°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 3°C 3°C
CONSTANTA 5°C 7°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 1°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI