Ursula von der Leyen cere înlocuirea rapidă a candidaților respinși din România și Ungaria

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
30 septembrie 2019, 18:27

Convorbirile preliminare cu guvernele de la Bucureşti şi Budapesta pentru avansarea unor noi nume au început deja, potrivit purtătorului de cuvânt al Ursulei von der Leyen.

Preşedinta desemnată a CE nu a primit încă o scrisoare oficială din partea preşedintelui PE, David Sassoli, privind respingerea celor doi candidaţi de Comisia JURI, a mai precizat purtătorul de cuvânt citat.

Comisia JURI a respins luni candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi şi pe cea a lui Laszlo Trocsanyi pentru postul de comisar european pentru vecinătate şi politică de extindere.

Informaţia a fost confirmată pe Twitter de către purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch.

”Comisia JURI a votat că cei doi comisari (din România şi Ungaria) sunt incapabili să-şi exercite funcţiile în conformitate cu Tratatele şi cu Codul de Conduită. Preşedintele PE va întreba acum ce măsuri urmează să adopte Ursula von der Leyen”, a scris Jaume Duch.

Împotriva candidaturii Rovanei Plumb au fost 13 voturi, iar în favoarea sa şapte voturi. Contra candidaturii lui Laszlo Trocsanyi au votat 12 eurodeputaţi, iar pentru – nouă.

Preşedintele JURI, Lucy Nethsingha (grupul Renew Europe), i-a trimis două scrisori preşedintelui Parlamentului European, David Sassoli, în care a precizat poziţia oficială a acestei comisii faţă de candidaţii Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite