Ursula von der Leyen: Vaccinarea obligatorie trebuie discutată

1 decembrie 2021, 18:18

Irlanda, Danemarca sau Norvegia se numără printre ţările care în ultimele 24 de ore au anunţat că au descoperit infectări cu noua tulpină Omicron a coronavirusului. Această nouă criză vine peste un val patru deja foarte agresiv şi care a adus recorduri de infectări în mai toate statele europene.

Deocamdată, Austria şi Germania urmează să primească aprobarea parlamentului pentru a introduce vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, iar în Grecia a fost deja decisă pentru cei peste 60 de ani. De mai multe săptămâni în Europa se înregistrează recorduri de infectări. Portugalia, una din cele mai vaccinate ţări din lume, a intrat din nou în stare de calamitate. Masca şi certificatul verde sunt obligatorii în toate spaţiile închise, iar cine merge în Portugalia cu avionul trebuie să aibă şi un test negativ, inclusiv călătorii vaccinaţi.

În plus, prima săptămână din ianuarie va fi una de carantina post-sărbători: totul se închide, telemunca devine obligatorie, iar vacanţa elevilor se prelungeşte.

Şi Slovacia a decis prelungirea stării de urgenţă până pe 9 decembrie cel mai devreme şi rămâne în vigoare interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite