BUCUREȘTI | Urmărit internațional, depistat de polițiști. Bărbatul avea mandat european de arestare pentru comiterea de fraude economice

Urmărit internațional depistat
Urmărit internațional depistat
7 mai 2022, 09:38

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2015 – noiembrie 2021, folosind documente false, ar fi indus în eroare instituții de credit și persoane fizice (rude, cunoștințe), de la care s-ar fi împrumutat cu sume de bani, erijându-se în reprezentantul unei organizații secrete de informații, care va folosi banii pentru diverse cauze umanitare, bani pe care însă și i-ar fi însușit.

Prejudiciul cauzat astfel a fost de 1.230.000 de euro.

De asemenea, în perioada ianuarie 2015 – septembrie 2021, folosind fără drept datele de logare în aplicațiile de online banking ale unor membri de familie, ar fi transferat de pe conturile acestora, în contul său, mai multe sume de bani, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.140.000 de euro.

Bărbatul a fost condus la sediul Direcției de Investigații Criminale, pentru a fi audiat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea acestuia, pentru 24 de ore.

Ulterior, un judecător din cadrul Curții de Apel București a luat, față de bărbat, măsura arestării provizorie, pentru 15 zile, în vederea predării.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Rețeaua Europeană a Unităților de Căutare Activă a Urmăriților) înglobează toate structurile naționale de „Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește localizarea, arestarea și predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

Rețeaua ENFAST a devenit operațională la data de 01.10.2012 și reprezintă o rețea informală de contacte și un grup de cooperare, în toate aspectele legate de găsirea și arestarea urmăriților internațional.

Scopul proiectului ENFAST este acela de a spori gradul de securitate în interiorul Uniunii Europene, prin creșterea eficienței în activitatea de urmărire și arestare a infractorilor urmăriți internațional.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite