Urmărire ca-n filme în județul Brașov. Un bărbat și-a incendiat casa apoi a fugit cu mașina, cu poliţiştii după el

18 noiembrie 2019, 12:48

Sătenii din Recea s-au alarmat cînd au văzut fumul gros și flăcările care ieșeau din casa unui localnic. Vecinii au sunat primii la 112.

Pompierii au venit imediat cu 4 autospeciale cu apă și spumă, iar o ambulanță SMURD a fost chemată pentru prim-ajutor. Proprietarul casei, un bărbat de 47 de ani, s-a urcat în mașina lui și a început să dea ture prin grădină.

Polițiștii au chemat și jandarmii în ajutor.

Oamenii legii, ajutați de săteni, au improvizat și o baricadă din lemne, dar bărbatul a reușit să treacă peste ea, apoi a intrat în altă curte.

În cele din urmă, fugarul a pornit spre Făgăraș cu mașinile de poliție pe urmele lui. A fost prins în cele din urmă într-o benzinărie.

Nu avea alcoolemie, însă a refuzat să i se preleveze probe pentru a vedea dacă a consumat substanțe psihotrope. A fost dus la spitalul de psihiatrie din Brașov pentru a afla dacă are discernămînt. Acum este cercetat pentru distrugere prin incendiere.

Bărbatul trăia singur în casa pe care a incendiat-o. Procurorii nu au reușit să afle ce l-a determinat să îi dea foc.

El mai are un proces pentru tentativă de omor, lovire și alte violenţe, fapte săvîrșite în urmă cu doi ani. În acest caz, nu a fost pronunțată o hotărâre definitivă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite