Urmărire ca în filme, urmată de un accident grav, în Capitală. Șoferul consumase alcool și droguri

13 februarie 2023, 08:47

Noaptea trecută, șoferul (31 de ani) a fugit de polițiștii care au încercat să-l oprească în trafic în timp ce conducea o mașină cu numere de înmatriculare din Călărași.

Agenții de la Rutieră au pornit după el. Și, după o urmărire ca în filme, pe traseul Fizicienilor – Șoseaua Mihai Bravu – Șoseaua Colentina, polițiștii au încercat să blocheze drumul fugarului. O autospecială de poliție ce venea pe contrasens a fost izbită frontal de mașina condusă cu viteză de de șoferul urmărit.

Cei 2 polițiști din autospecială au fost răniți, la fel și pasagerul aflat în mașina fugarului, un bărbat de 28 de ani.

Șoferul a fost dus la IML pentru prelevarea de probe. Iar acum, polițiștii așteaptă rezultatele legiștilor, fără să ia deocamdată vreo măsură restrictivă.

Sindicaliștii din sistemul de ordine publică susțin că dotările mai bune ale poliției rutiere și o pregătire mai eficientă ar fi putut duce la evitarea accidentului de pe Șoseaua Colentina.

Surse autorizate spun că fapta bărbatului, dacă se va dovedi că a intrat cu intenție în autospeciala poliției, se poate încadra și la ultraj, pe lângă celelalte acuzații care vor fi formulate în cursul anchetei.

Anul trecut, polițiștii s-au confruntat de 270 de ori cu șoferi care au refuzat să oprească la semnalele lor. 9 agenți au fost răniți în urma unor accidente provocate de astfel de situații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite