Urmările furtunii în București și în țară: mai multe persoane rănite, mașini avariate, copaci căzuți, porturi închise

25 octombrie 2017, 08:32

Capitala a fost sub avertizare de vânt puternic până azi-noapte la ora 3. Echipele de intervenție au fost suprasolicitate, pentru că vântul a doborât 146 de copaci. Au fost 85 de autoturisme avariate, 30 de situații de urgență și 2 răniți. O femeie a ajuns la spital după ce i-a căzut tencuială în cap, iar a doua victimă a fost surprinsă de un copac, care a căzut peste taxiul în care se afla.

Toate cartierele Capitalei au fost afectate de vântul puternic. La miezul noptii, echipele de intervenție nu făceau față  tuturor apelurilor primite.

După aproape 12 ore de vânt puternic, un copac bătrân din curtea spitalului Obregia a fost smuls din rădăcini și a căzut peste un pavilion. Conducerea unității a mutat 8 pacienți în alte saloane, pentru a nu fi deranjați de intervenția angajaților ISU.

În București, peste 150 de copaci au căzut pe carosabil și au avariat aproape 100 de autoturisme. Din cauza rafalelor de vânt, 3 acoperișuri s-au desprins.

Un taximetrist avea clienți și în drum spre gară, un copac rupt din rădăcină i-a căzut peste mașină. În cădere, a agățat și firele de tramvai.

O bucată de tencuială desprinsă de vânt a rănit o femeie, care a fost transportată la spital.

 

Nouă județe au fost sub cod galben de vânt, până în această dimineață. Din cauza vântului și a valurilor mari, porturile la Marea Neagră au fost închise.

Două curse aeriene care ar fi trebuit să plece marți dimineață din Craiova spre Roma și Bologna nu au putut decola la timp din cauza condițiilor meteo. Cei 300 de pasageri au fost preluați de alte aeronave după mai bine de 6 ore.

Pe Valea Prahovei a plouat torențial. La Sinaia, mai multe zone au fost inundate.

La peste 2 mii de metri, a fost viscol și s-a depus un strat de zăpadă de peste 15 cm. Și mai mult zăpadă a căzut pe Transalpina, care a fost închisă traficului rutier. Iar la malul mării, rafalele de vânt ating viteze foarte mari.

Din cauza vântului puternic și a valurilor foarte înalte, totate porturile de la Marea Neagră au fost închise și manevrele portuare au fost suspendate.


În vestul țării a fost  cod galben de vânt, marți toată ziua. Timișoara încă nu a scăpat de efectele furtunii din 17 septembrie, iar vântul de ieri a produs și mai multe pagube.

Cablurile rupte și acoperișurile stricate de vânt, care nu au fost reparate încă, sunt un adevărt pericol pe străzile Timișoarei.

Vântul a pus la pământ alți copaci, care au dat bătăi de cap echipelor de intervenție. Pe străzi încă atarnă cabluri, iar tabla de pe unele clădiri afectate de furtuna din 17 septembrie stă să cadă. Oamenii merg cu teamă pe trotuarele din zonele nesigure.

Vântul a culcat un copac peste liniile de curent în comuna Giroc. În Timișoara, un semafor slăbit cel mai probabil de la furtuna din 17 septembrie a fost luat de vântul puternic. Pe altă stradă, un acoperiș atârnă periculos tot de la furtuna trecută, iar tabla de pe el este scuturată în bătaia vântului.

Pentru a afla cui aparține clădirea, am sunat la numărul de telefon de pe bannerul aflat pe fațadă. Numărul era al unei firme de insolvență, iar imobilul aparține Electrica. Timișorenii care trec prin zonă, așteaptă ca cineva să ia măsuri.

Peste noapte, vântul s-a mai potolit în Banat și Crișana. De astăzi, vremea se va încălzi, însă temperaturile scăzute vor  reveni în weekend.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite