Uriaşa statuie cu chipul lui Decebal din Clisura Dunării, iluminată pe timp de noapte

Imagini feerice în Clisura Dunării. Cel mai important obiectiv turistic din zonă, uriaşa statuie cu chipul regelui Decebal, este, începând de seara trecută, iluminat. Basorelieful, cel mai înalt din Europa, este şi a doua cea mai înaltă sculptură în piatră din lume.

04 Mai 2019, 14:44 Știrile TVR |
Istoria, într-o lumină nouă
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Sute de oameni au vrurt să asiste la inaugurarea sistemului de iluminat al statuii gigantice care domină Clisura Dunării de 15 ani. Turiştii care vor veni de acum înainte în zonă după lăsarea întunericului şi mai ales cei de pe navele de croazieră vor putea admira splendoarea basoreliefului.

Evenimentul îndelung așteptat de turiști și de administratorii pensiunilor din zonă a fost sărbătorit cu un grandios foc de artificii.

Cu această ocazie și podul din zonă a fost luminat în culorile drapelului național.

Statuia este cel mai vizitat obiectiv turistic din Mehedinți, atrage anual zeci de mii de vizitatori din țară și de peste hotare.

Statuia lui Decebal, înaltă de 55 m și lată de 25 a fost construită între localitățile Eselnița și Dubova. Uriașul basorelief este amplasat într-un cadru natural spectaculos în golful Mraconia, pe malul stâng al Dunării, unde fluviul are  120 de metri adâncime.

Lucrările au fost conduse de sculptorul Florin Cotarcea, iar pentru realizarea acestui proiect grandios 12 sculptori-alpiniști au lucrat  timp de 10 ani, din 1994 până în 2004. Lucrarea a fost  comandată de omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan și a costat peste un milion de dolari.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI