Uraganul Lorenzo a măturat insulele Azore și a distrus zonele de coastă. Se îndreaptă acum spre Irlanda

3 octombrie 2019, 13:27

Lorenzo vine cu temperaturi la pragul de îngheț și rafale de vânt cu viteze care ating 100 de km pe oră. Meteorologii avertizează că vor fi pene de curent, probleme de transport pe căile rutiere, feroviare și de feribot.

În drum spre Irlanda, Lorenzo a măturat insulele Azore și a distrus zonele de coastă din paradisul acestui arhipelag portughez. A fost cod roșu acolo, cu rafale de vânt de până la 160 de km pe oră și valuri înalte de 20 de metri.

În urmă a rămas dezastru. Lorenzo a culcat la pământ ce a întâlnit în cale și a împrăștiat resturi de construcții, bucăți de arbori și stâlpi de electricitate. În mijlocul peisajului dezolant, oamenii încearcă să vadă ce se mai poate salva.

Vasco Cordeiro, șeful guvernului local din Insulele Azore: „În acest moment e imposibil de făcut o evaluare. Dar pentru cei care vad imaginile, e evident că portul e complet distrus.”

Pe toată durata furtunii, traficul aerian a fost suspendat în Azore, școlile și clădirile administrative – închise, iar localnicii avertizați să rămână în case până va trece pericolul.

Acum, situația a revenit la normal pentru cei 250.000 de oameni care trăiesc în arhipelag.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă