Uraganul Ian a lovit Carolina de Sud. Oraşe întregi au fost inundate, multe case au rămas fără electricitate

1 octombrie 2022, 14:04

 

Uraganul Ian şi-a continuat traseul pe continentul nord american şi, după ce a măturat zone întinse din Florida, a ajuns şi în statele Carolina de Sud şi Carolina de Nord. Furtuna însoţită de ploi torenţiale care au inundat şoselele nu i-a speriat foarte tare pe locuitorii celor două state.

Între timp, în statul Florida, echipele de salvare îi recuperează pe oamenii rămaşi blocaţi în casele inundate. Militarii merg din casă în casă, în căutarea supravieţuitorilor, iar elicopterele pazei de coastă intervin pentru salvarea oamenilor şi a animalelor.

Dezastrul lăsat în urmă de uraganul Ian în Florida este vizibil cel mai bine din dronă. Sute de case au fost distruse în urma inundaţiilor, iar iahturile au fost aruncate de vijelie pe uscat, printre ruinele caselor şi resturi de vegetaţie. Pe lângă operaţiunile de salvare, oficialii din Florida încearcă să prevină jafurile din locuinţele abandonate.

Ian a lovit Florida miercuri cu intensitatea unui uragan de categoria 4. Mii de localnici au fost evacuaţi, iar după mai multe zile departe de casele lor, s-au putut întoarce acasă pentru a-şi recupera din bunuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite