Uraganul Dorian a fost încadrat la categoria 5

Uraganul Dorian
Uraganul Dorian
1 septembrie 2019, 16:38

Furtuna „extrem de periculoasă” ar urma să ajungă în Insulele Bahamas duminică, au anunțat reprezentanții Centrului Național pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.

Locuitorii din Grand Bahama au fost evacuați din calea uraganului, iar mai multe aeroporturi de pe insulă au fost închise.

Duminică dimineață, uraganul se afla la aproximativ 60 de kilometri de Insula Great Abaco din Bahamas, mișcându-se cu aproximativ 13 kilometri pe oră și având vânturi de peste 260 de kilometri pe oră.

După ce trece de Insulele Bahamas, uraganul ar urma să se îndrepte spre coasta de est a Statelor Unite, inițial spre statul american Florida.

„Vreau să vă amintiți: casele, locuințele, structurile pot fi înlocuite. Viețile umane nu”, a declarat Hubert Minnis, prim-ministrul din Bahamas. El a menționat că peste 73.000 de persoane sunt în pericol din cauza Uraganului Dorian.

Uraganele, care sunt măsurate de la unu la cinci pe scara Saffir-Simpson, tind să devină mai puternice în momentul în care ajung deasupra apelor calde, cum sunt cele de pe coasta Floridei.

Meteorologii se așteaptă ca uraganul Dorian să ajungă în partea de est la mijlocul săptămânii viitoare și să afecteze inclusiv Georgia și Carolina de Sud.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel cetățenilor să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

„Îndemnăm toți cetățenii Floridei să aibă mâncare, medicamente și apă pentru șapte zile. Este posibil ca acest eveniment să se întindă pe mai multe zile, ceea ce creează în mod evident o serie de probleme”, a declarat Ron DeSantis.

Meteorologii au avertizat că uraganul Dorian ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane și a distrus 63.000 de case în 1992.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă