Un cetăţean italian care a vizitat recent România a fost diagnosticat cu coronavirus în Italia. MAE: Bărbatul a fost în Craiova, în perioada 18-22 februarie

25 februarie 2020, 16:16

Este alertă în județul Dolj, după ce un italian bolnav de coronavirus a ajuns weekendul trecut în Craiova. Bărbatul s-a întors în Italia și, la scurt timp, testele au ieșit pozitive la coronavirus.

ACTUALIZARE Socrii italianului diagnosticat cu virusul Covid-19, după ce a vizitat România, au fost, marți seara, izolați la domiciliu, unde le-au fost recoltate probe pentru analize. Alte două persoane care au intrat în contact cu italianul s-au dus singure la spital.

Soția italianului de 71 de ani, o femeie de 42 de ani, este în comuna Bâlteni, județul Gorj, localitate în care ar fi mers recent, în vizită, și bărbatul diagnosticat cu virusul Covid-19.

„O să ajungă ambulanța la domiciliu pentru a le lua probe și o să-i izolăm la domiciliu. Sunt două familii acolo, în Bâlteni, sat Peșteana. A doua familie este o familie cu care ar fi intrat în contact. Probele vor fi trimise la Matei Balș. Urmărim să nu intre în contact cu nimeni, să vedem cum evoluează starea lor de sănătate. Încercăm să aflăm dacă domnul din Italia a fost în județul Gorj, în vizită, pentru că, din păcate, lumea este reticentă”, a declarat, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, citat de Mediafax.

ACTUALIZARE Autoritățile din Gorj au mers acasă la soacra italianului pentru a identifica cu exactitate persoanele cu care a intrat acesta în contact. Marți seara are loc și o ședință de urgență la Prefectura județului Dolj.

ACTUALIZARE Cetăţeanul italian depistat pozitiv cu virusul Covid-19 a aterizat pe Aeroportul din Craiova după care a locuit câteva zile în judeţul Gorj, anunţă Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat. „Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane”, transmite MAE.

„La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, precizează MAE.

ACTUALIZARE Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, referitor la italianul infectat cu noul coronavirus care a vizitat România, că a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a identifica exact toate persoanele cu care a intrat în contact bărbatul.   Sursa citată arată că, „în perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane”.

MAI precizează că „la acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact”.

ACTUALIZARE Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul italian, de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus și internat într-un spital din Rimini, a vizitat Craiova, în perioada 18-22 februarie. El a vizitat rudele soției sale, care este cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. „Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă. Sursa citată a adăugat că „autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”.

Este primul caz de coronavirus în provincia Rimini. Bărbatul bolnav are 71 de ani și este din Cattolica. Acum, este internat în secția de boli infecțioase a spitalului din Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tușea și era răcit, motiv pentru care a mers la urgența Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieșit pozitiv.

Ministerul Afacerilor Externe face demersuri, prin intermediul Ambasadei României la Roma, pentru a afla mai multe informații cu privire la italianul diagnosticat cu coronavirus.  Potrivit unei informări, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

„În baza informațiilor obținute vor fi întreprinse măsurile necesare pe teritoriul României”, au transmis oficialii MAE.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite