UPDATE Premierul britanic, Theresa May, câștigă votul de încredere și rămâne la conducerea guvernului

12 decembrie 2018, 12:55

ACTUALIZARE 23.04 Cu 200 de voturi „pentru” și 117 „împotrivă”, conservatorii continuă să meargă pe mâna Theresei May.

Este un rezultat care pare să fi fost decis după ce premierul a spus că, la finalul acestui mandat, în 2022, nu va mai candida.

Votul secret de miercuri seară a fost cerut de 48 de parlamentari conservatori nemulțumiți de planul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

După acest rezultat, procedura de moțiune împotriva premierului nu mai poate fi inițiată cel puțin un an.

________________________

Liderul grupului parlamentar al conservatorilor britanici, Graham Brady, a anunţat miercuri că există suficient sprijin pentru a convoca un vot de neîncredere în lidera partidului, premierul Theresa May. Votul va avea loc într-o sală din Camera Comunelor, rezultatul urmând să fie anunţat cât mai curând posibil, a menţionat deputatul britanic.

Dacă moţiunea va trece, şefa guvernului britanic va demisiona. Odată cu ea şi întreg cabinetul.

Premierul britanic a declarat miercuri că va lupta „cu toate puterile” sale împotriva votului de neîncredere declanşat de parlamentari din cadrul Partidului său Conservator. „Mă voi bate împotriva acestui vot cu toate puterile mele”, a declarat ea, într-un scurt discurs susţinut în faţa Downing Street, afirmând că este „ferm hotărâtă să ducă la îndeplinire” punerea în aplicare a acordului asupra Brexit.

Conservatorii au luat decizia după ce au constatat că planul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană este haotic.

Practic, Marea Britanie are două variante: ieşirea din Uniune fără un acord sau convocarea unui nou referendum.

Căderea guvernului ar crea condiţiile pentru o nouă consultare populară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite