UPDATE Președintele SUA, un nou tur de forță pentru comunicarea celor mai recente date despre criza de la granița Ucrainei. România, pe lista statelor chemate la convorbiri

18 februarie 2022, 03:19

Informația a fost transmisă inițial de biroul premierului Canadei, Justin Trudeau, potrivit agenției Reuters, preluată de The Guardian.

O confirmare a venit la scurt timp și de la Casa Albă.

„Președintele va vorbi la telefon cu liderii transatlantici mâine după-amiază (vineri n.r.) despre mobilizarea de trupe militare a Rusiei la granița cu Ucraina și despre eforturile noastre continue pentru descurajare și diplomație”, se arată într-un comunicat de presă.

Riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este foarte ridicat, a declarat joi preşedintele Statelor Unite, Joe Biden.

Liderul de la Casa Albă crede că invazia e posibilă în următoarele zile.

Riscul e foarte mare. Nu şi-au retras trupele, au mai dus militari. În al doilea rând, avem motive să credem că sunt angajaţi în acţiuni de provocare. Toate indiciile pe care le avem sunt că sunt pregătiţi să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Sentimentul este că se va întâmpla în zilele următoare„, le-a declarat Biden jurnaliștilor de la Casa Albă.

La scurt timp, și șeful diplomației, Antony Blinken, a reiterat la Consiliul de Securitate al ONU că o invazie a Rusiei în Ucraina este o chestiune de zile și un „moment de pericol pentru viețile și pentru siguranța a milioane de oameni”.

„Datele noastre arată foarte clar că forțele ruse, inclusiv trupe terestre, aparate de zbor, nave se pregătesc să lanseze un atac asupra Ucrainei în zilele următoare”, a declarat Blinken.

VEZI și Atac terorist, o groapă comună, atac cu dronă și chiar un atac chimic. Șeful diplomației americane, Antony Blinken, descrie la Națiunile Unite pretextele fabricate, strategiile de propagandă și de ofensivă ale lui Putin

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite