Bulgaria: Cetăţean român de origine ucraineană, reţinut în ancheta privind asasinarea jurnalistei Viktoria Marinova

9 octombrie 2018, 13:31

ACTUALIZARE. ”Avem în arest o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect concret. Continuăm să lucrăm în această privinţă”, a declarat şeful poliţiei regionale din oraşul Ruse, Teodor Atanasov.

Atanasov a precizat că este vorba despre un „cetăţean român”. Conform altor surse, suspectul ar avea şi o altă cetăţenie, moldovenească sau ucraineană.

Ministrul de interne bulgar a menţionat că un reprezentant al Parchetului de la Sofia era aşteptat marţi la Ruse pentru o conferinţă de presă despre acest caz.

_________________________

Presa din Bulgaria a relatat marți, la prânz, că poliția a reținut un bărbat bănuit că este asasinul ziaristei Viktoria Marinova.

Bărbatul are dublă cetățenie: română și moldovenească.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne nu a comentat informația preluată și de agențiile internaționale.

Informația a fost transmisă inițial de Associated Press, care a citat postul național de radio din Bulgaria.

Suspectul ar fi cetățean român cu pașaport moldovenesc, potrivit unor date din Ministerul de Interne, neconfirmate oficial.

Marți seara, procurorii au anunțat că au deschis și o anchetă privind utilizarea fondurilor europene, în paralel cu investigația poliției în acest caz.

Trupul neînsuflețit al Viktoriei Marinova a fost descoperit sâmbătă, pe malul Dunării, în apropiere de Ruse. Jurnalista fusese bătută și violată.

Viktoria Marinova avea 30 de ani. Realiza și prezenta o emisiune la un post de televiziune din Ruse și făcea parte din Consiliul de administraţie al acestuia.

Premierul bulgar a dat asigurări că poliția îl va captura în scurt timp pe criminal, după ce a fost colectată o cantitate mare de ADN.

Viktoria Marinova a prezentat ultima dată o emisiune despre fraude cu bani europeni, unde a discutat cu alți jurnaliști. A colaborat la acest subiect și Attila Biro, jurnalist român.

Cazul terifiant a provocat reacții la Bruxelles.

„Comisia aşteaptă o investigaţie rapidă şi amănunţită din partea autorităţilor, care să-i aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Sute de oameni s-au adunat în centrul orașelor Ruse și Sofia, ca să aprindă lumânări în memoria jurnalistei ucise.

Viktoria Marinova este al al treilea jurnalist de investigații din Uniunea Europeană ucis în acest an, după ziarista malteză Daphne Caruana Galizia și jurnalistul slovac Jan Kuciak.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă