UPDATE Patru sectoare de drum național sunt închise joi la prânz în Constanța. Probleme pe zeci de drumuri județene. Nicio mașină nu mai este blocată în zăpadă

28 ianuarie 2021, 07:21

ACTUALIZARE 12.40 Este întreruptă circulaţia autovehiculelor pe 4 tronsoane de drumuri naţionale şi pe 34 de drumuri judeţene, transmite Infotrafic. Este vorba despre:

– judeţul Tulcea: 4 tronsoane de drumuri naţionale (DN22A, DN22D, DN22E, DN22F) şi 9 drumuri judeţene (DJ 222, DJ 222B, DJ 222E, DJ 223A, DJ 222C, DJ 222G, DJ 222F, DJ 229A, DJ 229);

– judeţul Constanţa: 25 de drumuri judeţene (DJ 222, DJ 222F, DJ 223, DJ 223A, DJ 223B, DJ 223C, DJ 224, DJ 225, DJ 226A, DJ 226B, DJ 226C, DJ 228, DJ 228A, DJ 307, DJ 308, DJ 381, DJ 383, DJ 391, DJ 391A, DJ 392, DJ 393, DJ 394, DJ 395, DJ 396, DJ 397).

Circulaţia este restricţionată pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe 3 drumuri naţionale: DN22 Smârdan (judeţul Tulcea) – Lumina (judeţul Constanţa); DN22A Hârşova (judeţul Constanţa) – Nalbant (judeţul Tulcea); DN22E Garvăn – I. C. Brătianu (judeţul Tulcea).

ACTUALIZARE Telejurnal 12.00 Nouă sectoare de drum național sunt închise joi la prânz în județele Constanța și Tulcea, a transmis Alina Salanți, corespondent TVR. Nu se circulă pe niciun drum județean din Constanța din cauza viscolului puternic și a vizibilității reduse.

Nicio mașină nu mai este blocată în zăpadă. Ultimele autoturisme care au derapat au fost scoase din nămeți în această dimineață.

Porturile au fost redeschise, cu excepția portului Midia, unde nu se pot efectua operațiuni din cauza vântului puternic.

ACTUALIZARE 10.54 În judeţul Constanţa, este închisă în continuare circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia DN 39 şi A2.

O şenilată se deplasează în localitatea Dobromir, în sprijinul unei ambulanțe, pentru transportul unei gravide. O altă şenilată se deplasează în localităţile Viişoara şi Ciocârlia, tot în sprijinul ambulanţei judeţene Constanţa, pentru transportul a două persoane cu probleme respiratorii.

Conform DSU, în judeţul Tulcea, în acest moment este închisă circulaţia rutieră pe toate drumurile naţionale şi judeţene, iar alimentarea cu energie electrică este întreruptă pentru 7.450 de consumatori finali din 8 localităţi.

ACTUALIZARE 10.45 Porturile maritime şi fluviale din judeţul Constanţa sunt închise, cu excepţia portului Mangalia.

ACTUALIZARE 09.00 Autorităţile din Tulcea intervin, joi dimineaţa, pentru deblocarea a 3 autoturisme care au derapat şi nu au mai putut să îşi continue drumul, din cauza stratului de zăpadă şi a viscolului.

În cele trei autoturisme blocate între satele Rahmanu şi Topolog, pe DN 22, se află şapte persoane, a confirmat prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, pentru Agerpres.

„Traficul pe cinci tronsoane de drumuri naţionale şi pe segmente de pe nouă drumuri judeţene este închis. Nu cred că se va relua în perioada imediat următoare, din cauză că avem anunţate ninsori moderate, strat nou de zăpadă şi rafale de vânt. S-a acţionat toată noaptea, dar viscolul îngreunează intervenţiile”, a precizat prefectul.

Peste 200 de angajaţi ai MAI au intervenit în ultimele 24 de ore pentru deblocarea a 72 de autoturisme, în care se aflau 147 de persoane.

În judeţ se acţionează cu 103 utilaje de deszăpezire.

Joi dimineață, 7 localităţi din zona de est a judeţului nu au energie electrică parţial sau total.

ACTUALIZARE 08.30 Între Tulcea și Medgidia, trenurile circulă cu plug antemergător. CFR: Circulația pe calea ferată se desfășoară în condiții normale, de iarnă, în sudul țării.

ACTUALIZARE 08.20 Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, joi dimineaţa, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene din judeţele Tulcea şi Constanţa (cu excepţia DN 39/CT şi autostrada A2), iar circulaţia rutieră este restricţionată pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone la nivelul judeţului Brăila pe DN 21 limită cu judeţul Ialomiţa şi pe DJ 211 Viziru – Oprişeneşti.

Pe raza judeţului Tulcea se intervine pentru deblocarea a 7 autovehicule cu 15 persoane.

ACTUALIZARE 07.25 Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat joi dimineaţa că mai multe sectoare de drumuri naţionale sunt blocate din cauza condiţiilor nefavorabile.

Printre acestea se numără DN 22, între Măcin (judeţul Tulcea) şi Lumina (judeţul Constanţa), DN 2A, între Hârşova şi Mihail Kogălniceanu, şi DN 38, între Agigea şi Negru.

Pe două sectoare de drumuri naţionale a fost instituită restricţie de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone – respectiv DN 22, între Smârdan şi Lumina, și DN 22A, între Cataloi şi Hârşova.

ACTUALIZARE 07.20 Nouă localităţi din judeţul Constanţa sunt în continuare fără energie electrică, din cauza viscolului, iar toate cele aproape 200 de autovehicule blocate de viscol miercuri după-amiază pe diferite drumuri din judeţ au fost deszăpezite, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Printre comunităţile care, în momentul de faţă, nu au, parţial sau total, energie electrică se numără Ciocârlia, Lumina, Oltina şi Topraisar.

ACTUALIZARE Telejurnal 07.00 Circulaţia a fost închisă pe zeci de drumuri din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Brăila.

Două femei au fost preluate de maşini speciale de intervenţie cu şenile. Una a ajuns la spitalul din Murfatlar, iar cealaltă la Centrul medical Cogealac.

A treia femeie a avut nevoie de ambulanţă, după ce a născut acasă.

Zeci de autoturisme şi microbuze au rămas blocate pe DN 22, iar o maşină care transporta produse de panificatie a scoasă de drumari din troiene.

Zeci de localități au rămas fără curent electric din cauza viscolului. Circulația locomotivelor electrice a fost restricţionată între București și Constanţa, iar programul trenurilor a fost modificat.

Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei sunt sub cod galben de ninsori si viscol până la ora 10.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite