UPDATE Incendiul deosebit de puternic izbucnit la un depozit de uleiuri și vopsea din Sibiu a fost stins. Patronul a fost amendat

20 octombrie 2018, 06:47

Locatarii blocurilor din zonă au povestit că, de ani de zile, în curtea depozitului, pe o suprafață de 3 hectare, se strâng mii de butoaie, mase plastice, baterii de mașină și alte materiale inflamabile. Deși au făcut numeroase plângeri către autorități, nimeni nu a luat nicio măsură.

Intervenția pompierilor a durat peste 10 ore. Echipajele din Sibiu, Alba, Hunedoara, Vâlcea, Brașov și Mureș cu greu au reușit să limiteze focul alimentat de materialele depozitate.

Comisarii Gărzii de mediu fac acum anchetă pentru a stabili dacă depozitul funcționa legal și dacă era asigurat.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu l-a amendat cu 5.000 de lei pe patron, pentru „exploatarea instalaţiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecţie corespunzătoare faţă de materialele şi substanţele combustibile”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit ISU Sibiu, sursa probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit.

ACTUALIZARE 09.00 Incendiul a fost lichidat.

ACTUALIZARE 06.47 Flăcările au fost observate de localnici vineri seară. Ei au fost cei care au alertat autoritățile, prin numărul de urgență 112. Peste 300 de pompieri din Sibiu și din județele învecinate au intervenit imediat. Numeroase explozii au avut loc, dar nu au fost de mare amploare, a indicat comandantul ISU Sibiu. Nimeni nu a fost rănit.

Incendiul este aproape lichidat, a indicat sâmbătă dimineață comandantul ISU Sibiu, Cosmin Balcu.

Intervenția este însă una dificilă și complexă. Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 2.600 de metri pătraţi.

La locul incendiului acționează peste 200 de pompieri din Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Vâlcea și Mureş. Ei au intervenit cu 12 autospeciale.

Nu există risc de propagare.

Cei care locuiesc în vecinătate au fost sfătuiți să stea în locuințe, cu ușile și geamurile bine închise.

Incendiul a fost anunțat vineri, la ora 22.40, prin 112.

Nu se știe cu exactitate ce substanțe se mai află în depozit pe lângă vopsea și uleiuri folosite. Recipiente cu substanțe inflamabile au explodat pe tot parcursul nopții.

Au fost sesizate Garda de Mediu și Agenția de Mediu. Au fost, de asemenea, mobilizate forțe ale poliției și jandarmeriei.

Circulaţia în zonă a fost complet restricţionată. Au fost notificate Romatsa şi Aeroportul din Sibiu pentru atenţionarea zborurilor, având în vedere fumul dens degajat, notează News.ro.

Nu se știe deocamdată de la ce ar fi putut porni incendiul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite