UPDATE Elena Udrea află peste șapte zile dacă scapă de închisoare. Ea a susținut, în fața judecătorilor ÎCCJ, că e victima unui abuz

Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis să amâne pentru 29 iunie decizia privind cererea de eliberare a Elenei Udrea.

22 Iunie 2022, 09:22 (actualizat 22 Iunie 2022, 15:49) Știrile TVR |
Două instanțe așteptate să ia decizii
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Judecătorii Curții Supreme au amânat pentru peste șapte zile pronunțarea pe cererile avocaților Elenei Udrea și ai lui Rudel Obreja de sesizare a Curții de Justiției a Uniunii Europene și de eliberare a acestora până la răspunsul CJUE.

Fostul ministru al Turismului cere, prin această cale extraordinară de atac, eliberarea în dosarul „Galea Bute” în care a fost condamnată la șase ani de închisoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a judecat pe fond, luni, recursul în casaţie introdus de fostul ministru Elena Udrea. Atunci, Elena Udrea a susținut, în fața instanței, că este victima unui abuz.

„Avem de-a face cu un abuz nemaiîntâlnit în justiţia românească. Abuzul s-a întâmplat la această instanţă şi consider că dumneavoastră aveţi datoria morală să gășiţi o soluţie în cadrul legii să suspendaţi executarea pedepsei până găsim o soluţie legislativă de completare a recursului în casaţie'', a susținut fostul ministru al Turismului, în fața instanței.

Elena Udrea a fost adusă în România în 16 iunie, la șase zile după ce Curtea de Apel de la Sofia a decis, definitiv, extrădarea acesteia. Fostul ministru al Turismului a fugit în această țară în 7 aprilie și a fost prinsă în apropierea graniței dintre Bulgaria și Grecia în aceeași zi.

Elena Udrea a susținut că „nu există justiție” pentru ea, după ce a aflat decizia instanței, acuzând de mai multe ori presiuni asupra judecătorilor bulgari. Curtea de Apel de la Sofia a explicat că a decis să o extrădeze în România pentru că autoritățile române fac eforturi pentru a îmbunătăți condițiile din penitenciare și că s-au angajat să-i respecte drepturile. Magistrații bulgari au mai menționat și că nu le-a fost ușor să ia această decizie, „nu pentru că cineva a încercat să influențeze decizia instanței, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz”.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI