UPDATE Elena Udrea află peste șapte zile dacă scapă de închisoare. Ea a susținut, în fața judecătorilor ÎCCJ, că e victima unui abuz

22 iunie 2022, 09:22

Judecătorii Curții Supreme au amânat pentru peste șapte zile pronunțarea pe cererile avocaților Elenei Udrea și ai lui Rudel Obreja de sesizare a Curții de Justiției a Uniunii Europene și de eliberare a acestora până la răspunsul CJUE.

Fostul ministru al Turismului cere, prin această cale extraordinară de atac, eliberarea în dosarul „Galea Bute” în care a fost condamnată la șase ani de închisoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a judecat pe fond, luni, recursul în casaţie introdus de fostul ministru Elena Udrea. Atunci, Elena Udrea a susținut, în fața instanței, că este victima unui abuz.

„Avem de-a face cu un abuz nemaiîntâlnit în justiţia românească. Abuzul s-a întâmplat la această instanţă şi consider că dumneavoastră aveţi datoria morală să gășiţi o soluţie în cadrul legii să suspendaţi executarea pedepsei până găsim o soluţie legislativă de completare a recursului în casaţie”, a susținut fostul ministru al Turismului, în fața instanței.

Elena Udrea a fost adusă în România în 16 iunie, la șase zile după ce Curtea de Apel de la Sofia a decis, definitiv, extrădarea acesteia. Fostul ministru al Turismului a fugit în această țară în 7 aprilie și a fost prinsă în apropierea graniței dintre Bulgaria și Grecia în aceeași zi.

Elena Udrea a susținut că „nu există justiție” pentru ea, după ce a aflat decizia instanței, acuzând de mai multe ori presiuni asupra judecătorilor bulgari. Curtea de Apel de la Sofia a explicat că a decis să o extrădeze în România pentru că autoritățile române fac eforturi pentru a îmbunătăți condițiile din penitenciare și că s-au angajat să-i respecte drepturile. Magistrații bulgari au mai menționat și că nu le-a fost ușor să ia această decizie, „nu pentru că cineva a încercat să influențeze decizia instanței, ci pentru că am făcut ce era necesar pentru a lămuri tot ce era posibil în acest caz”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă