UPDATE Doi dintre minorii cercetați pentru terorism au fost reținuți. Țintele lor erau posturile de poliție, dar și aeroportul Henri Coandă

5 iunie 2020, 07:29

„După administrarea probatoriului, (…) a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de doi minori de 15 ani, din Bucureşti, respectiv Buzău”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, citat de Agerpres.

Potrivit unor comunicate remise de DIICOT şi BCCO Piteşti, inculpaţii fac parte dintr-un grup de tineri care apelau dispeceratele unor aeroporturi şi unităţi de poliţie pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile şi pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi pentru apelarea unor persone fizice şi juridice, cărora le făceau diverse farse. Minorii foloseau tehnologia VoIP, prin care disimulau identitatea apelantului,

„Astfel, inculpaţii au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni pentru a ameninţa cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au iniţiat mai multe apeluri telefonice către secţii de poliţie din Capitală pentru a reclama săvârşirea unor fapte nereale, dar şi către mai multe societăţi comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceştia intraseră în diverse conflicte”, subliniază autoritățile.

În acest context, procurorii şi poliţiştii de criminalitate organizată au acţionat joi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Neamţ, Constanţa şi în municipiul Bucureşti pentru destructurarea acestei grupări.

După percheziții, anchetatorii au ridicat 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 calculatoare, 7 medii de stocare și alte obiecte folosite pentru a comite astfel de infracţiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă