UPDATE Confirmare oficială. Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a anunțat interzicerea aeronavelor rusești în spațiul aerian american

Spațiu aerian închis
Spațiu aerian închis
2 martie 2022, 02:54

ACTUALIZARE 04.30 Imediat după anunțul din Congres al lui Joe Biden, Departamentul de Transport al SUA și Administrația Federală a Aviației au indicat că ordinele de blocare a avioanelor și a companiilor aeriene ruse în spațiul aerian al SUA vor intra în vigoare până la sfârșitul zilei de miercuri.

Ordinele suspendă operațiunile tuturor aeronavelor deținute, certificate, operate, înregistrate, închiriate sau controlate de, pentru sau în beneficiul oricărui cetățean rus.

Sunt incluse zborurile de pasageri și de marfă, zborurile programate și charter.

Ordinele privesc închiderea efectivă a spațiului aerian american pentru toate zborurile comerciale și alte zboruri ruse civile, a subliniat Departamentul de Transport.

Joe Biden – discursul despre Starea națiunii: Putin a crezut că poate intra în Ucraina și că lumea se va răsturna. Dar i-a întâlnit pe ucraineni

ACTUALIZARE 02.54 Președintele Joe Biden va anunța în cadrul primului său discurs privind Starea națiunii că Statele Unite vor interzice accesul aeronavelor rusești în spațiul aerian al Statelor Unite, au confirmat pentru CNN două surse care au la cunoștință decizia. SUA se alătură astfel astfel unui număr tot mai mare de state care își închid spațiul aerian pentru Rusia după ce Vladimir Putin a invadat Ucraina.

Întrebată zilele trecute dacă administrația Biden ia în considerare o astfel de decizie, Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, a subliniat că trebuie analizat numărul zborurilor americane care traversează Rusia către destinații din Asia și alte părții ale lumii.

Prima publicație care a furnizat informația a fost The Wall Street Journal.

Recent, Departamentul de Stat i-a încurajat pe americanii din Rusia să părăsească imediat țara, cât încă mai sunt zboruri comerciale peste granițe.

Oficialii americani cred că vor mai rămâne opțiuni pentru ca americanii să iasă din Rusia, chiar și în condițiile în care avioanele nu vor mai putea intra în Statele Unite.

Trenurile sunt o opțiune, potrivit acelorași oficiali.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite