UPDATE Cel puţin 35 de morţi şi 134 de răniţi în atacul aerian rus asupra bazei militare de la Yavoriv. Ministerul rus al Apărării: Baza era folosită pentru a stoca echipament militar livrat de națiuni străine. Răspunsul autorităților ucrainene

Răniţi după atacul din Yavoriv
Răniţi după atacul din Yavoriv
13 martie 2022, 08:14

ACTUALIZARE 19.48 Ucraina răspunde după ce Rusia a anunțat că ar fi ucis 180 de mercenari străini în atacul de la Yavoriv.

„Este pură propagandă rusă”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Markiyan Lubkivsky.

Acesta a declarat că nu există confirmarea că printre victimele de la Yavoriv s-ar afla cetățeni străini.

ACTUALIZARE 18.52 Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konashenkov, a declarat că Rusia a folosit arme cu rază lungă de acțiune și de mare precizie pentru a lovi baza de la Yavoriv și o clădire din satul Starichi, transmite agenția Reuters, preluată de The Guardian.

Potrivit lui, ambele baze erau folosite pentru antrenarea mercenarilor străini și pentru depozitarea armelor.

Atacul a venit la o zi după ce adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Ryabkov, a anunțat că Moscova va considera convoaiele cu echipamente militare livrate de Occident Ucrainei drept ținte legitime.

ACTUALIZARE 18.25 Ministerul rus al Apărării admite responsabilitatea pentru atacul cu rachete de la Centrul Internațional pentru Securitate și menținerea Păcii din baza militară din apropiere de Lviv, transmite The Guardian.

Instituția susține că baza din Yavoriv era folosită pentru a stoca echipament militar livrat de națiuni străine, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt a anunțat că au fost uciși până la 180 de „mercenari străini” și „o cantitate mare” de arme a fost distrusă.

Ministerul rus al Apărării subliniază că va continua atacurile împotriva mercenarilor străini.

ACTUALIZARE 14.05 Cel puţin 35 de persoane au murit şi 134 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare ucrainene de la Yavoriv, în apropiere de frontiera cu Polonia, a anunţat într-un comunicat guvernatorul regiunii, Maksim Koziţki, potrivit AFP şi Reuters.

Primul bilanţ comunicat de autorităţile ucrainene fusese de nouă morţi şi 57 de răniţi.

ACTUALIZARE 08.14 „Din păcate, 57 de persoane au fost rănite şi spitalizate. Nouă eroi au murit”, a transmis guvernatorul militar al regiunii Lvov, Maxim Koziţki, pe Telegram.

Andrii Sadovi, primarul din Lvov, situat la circa 40 de km de bază, a furnizat acelaşi bilanţ, tot pe Telegram.

Ministrul ucrainean al Apărării, Olekssi Reznikov, a spus că la baza militară de la Iavoriv au lucrat în trecut instructori militari străini, dar că nu este clar dacă vreunul dintre ei era prezent acolo la momentul atacului şi că acest lucru este în curs de verificare.

Un atac aerian a fost lansat asupra unei baze militare ucrainene din Iavoriv, în vestul țării, în apropiere de granița cu Polonia.

„Ocupanții au lansat un atac aerian asupra Centrului internațional pentru menținerea păcii și securității. Potrivit datelor preliminare, au lansat opt rachete”, a precizat administrația într-un comunicat.

Centrul, aflat la mai puțin de 25 km de granița cu Polonia a adăugat că va face publice detalii mai târziu.

Centrul este o denumire pentru Terenul de antrenament militar Yavoriv, aflat la mai puțin de 25 kilometri de granița poloneză și locul de desfășurare a multor misiuni de operațiuni comune, inclusiv un loc de transfer pentru aprovizionarea NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite