UPDATE Cazinourile, barurile, cluburile și discotecile se închid în București. Distanța obligatorie pentru portul măștii în jurul școlilor este redusă la 50 de metri

7 octombrie 2020, 12:19

ACTUALIZARE 13.00 La ședința de miercuri a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență au fost adoptate 3 hotărâri.

Prima dintre ele se referă la interzicerea activității în restaurante. „Am constatat că barurile, cluburile și discotecile nu erau precizate în adresa DSP”, a subliniat prefectul Gheorghe Cojanu. Activitatea cu publicul în aceste unități nu mai este permisă în București.

A doua hotărâre este una de modificare. Au fost sesizări de la cetățeni care stau foarte aproape de școli, dar și de la părinți. Miercuri s-a decis că distanța de 100 de metri obligatorie pentru portul măștii în jurul unităților de învățământ este prea mare, drept care Comitetul a hotărât ca distanța să fie micșorată la 50 de metri.

A treia decizie este una inedită. La propunerea a 2 membri din Comitetul pentru Situații de Urgență, s-a supus atenției interzicerea jocurilor de noroc și a activității cazinourilor. S-a emis o propunere în acest sens, cu amendamentul că nu sunt interzise activitățile de pariuri și de loterie unde se eliberează bilet.

ACTUALIZARE Telejurnal 12.00 Sunt 3 puncte pe ordinea de zi a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Se propune interzicerea activității în cluburi, baruri și discoteci. De asemenea, se propune închiderea activității operatorilor economici licențiați în jocuri de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepția caselor de pariuri și de loterie care emit bilet și unde se respectă regulile de distanțare socială și de igienă. Acele așa-zise saloane de „păcănele” se vor închide începând de astăzi – a fost o scăpare a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență de ieri, a precizat Alex Costache, jurnalist TVR, pentru Telejurnal 12.00.

De asemenea, autoritățile revin și asupra măsurii privind școlile. Se reduce zona obligatorie pentru purtarea măștii sanitare de la 100 de metri în jurul școlilor la 50 de metri.

Distanța de 50 de metri se consideră de la poarta de acces în unitatea școlară.

Patronii din HORECA sunt extrem de nemulțumiți pentru că s-au închis restaurantele la interior de pe o zi pe alta. Ei organizează de la ora 20.00 un protest în Piața Victoriei. De asemenea, intenționează să atace în instanță ordinul de marți.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite