Botoșani: Un bărbat care a fost împușcat de polițiști, după ce a refuzat să oprească mașina la semnalele acestora, a decedat

17 decembrie 2020, 13:38

Un șofer despre care polițiștii aveau informații că este băut a fost urmărit în trafic și a intenționat să intre în autospeciala polițiștilor din Botoșani. Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă, iar șoferul a fost rănit. Ulterior, acesta a decedat.

ACTUALIZARE, ORA 15.00: Bărbatul care a fost împușcat joi de polițiști, după ce a refuzat să oprească mașina la semnalele acestora, a decedat.

Potrivit medicului Georgiana Lazăr, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mavromati, bărbatul de 34 de ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului.

Șoferul a fost împușcat în zona hemitoracică stângă, iar glonțul este posibil să îi fi pătruns în inimă sau să-i fi secționat aorta.

Anchetatorii susțin că victima este din județul Iași și nu se cunoaște, deocamdată, motivul pentru care nu a oprit la semnalele polițiştilor.

Un bărbat a fost împușcat joi de un agent de poliție, după ce a refuzat să oprească mașina la semnalele unor echipaje aflate în urmărirea sa, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Delia Neniscu.

Echipajul de poliție de pe raza orașului Flămânzi a fost sesizat de polițişti din cadrul IPJ Iași despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora și există posibilitatea să se afle sub influența băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliție aflate în teren, pe raza orașului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic. Conducătorul auto a intenționat să intre în coliziune cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către polițişti.

„S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi, ulterior, înspre pneurile autoturismului”, a afirmat Neniscu.

Ca urmare a executării focurilor de armă, șoferul a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un șanț de la marginea drumului.

Polițiştii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenția unei ambulanțe la fața locului.

Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite