UPDATE Bistriţa-Năsăud: O persoană a murit și alta este în stare gravă după ce un autocar s-a ciocnit cu o cisternă încărcată cu motorină

18 noiembrie 2021, 17:28

Impactul a avut loc în comuna Lechinţa. Pompierii și echipajele de prim-ajutor au declanșat planul roșu din cauza numărului mare de persoane implicate în accident.

La intervenție au fost trimise patru ambulanțe și o unitate de terapie intensivă, dar și trei autospeciale de stingere și una de descarcerare. Medicii nu au mai putut face nimic pentru una dintre victime, care a intrat în stop cardiorespirator.

Dintre răniți, unul singur este în stare gravă și a fost dus la spital. Ceilalți au leziuni minore și după ce au fost evaluați la locul accidentului li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a-și continua deplasarea.

ACTUALIZARE Echipajele de interventie au găsit la locul accidentului 15 persoane, dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani în stop cardiorespirator. Din păcate, în ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensiva mobila SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul accidentului.  A doua victimă în stare gravă a fost stabilizată, prezintă leziuni și traumatisme în urma accidentului, urmează sa fie evacuată spre UPU SMURD Bistrița. Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării și  nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a continua deplasarea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a comunicat că cisterna implicată în accident este încărcată cu motorină.

Accidentul s-a produs pe un drum judeţean, iar la locul solicitării au fost mobilizate mai multe echipaje ale ISU şi SAJ.

În urma accidentului, au rezultat 13 victime, dintre care două în stare gravă, iar 11 cu leziuni minore.

„La acest moment, se efectuează manevrele de resuscitare şi se acordă îngrijiri medicale la faţa locului”, a comunicat ISU.

(w460) Accident r

IPJ Bistriţa-Năsăud a informat că drumul judeţean 151 a fost blocat ca urmare a accidentului rutier. În coliziune au fost implicare un autobuz condus de un bărbat de 35 de ani din Lechinţa şi o cisternă condusă de un bărbat de 47 de ani din judeţul Sălaj.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Pompierii salvatori au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, una de  descarcarare, două ambulanțe SMURD, două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și o unitate de terapie intensivă mobilă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite