UPDATE Atac cibernetic în Ucraina asupra Ministerului Apărării și asupra unor bănci. Problemele au fost rezolvate marți seară. Băncile și-au reluat operațiunile online

15 februarie 2022, 19:06

ACTUALIZARE „De la ora 19.30, a fost reluată activitatea resurselor web bancare. Un grup de lucru format din experți în securitate cibernetică ia toate măsurile necesare pentru a localiza sursa atacului și pentru a rezista ofensivei”, se arată într-un comunicat al Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecție Informațională din Ucraina.

ACTUALIZARE Centrul ucrainean pentru comunicații strategice și securitate informațională, care face parte din Ministerul Culturii, nu a spus pe cine a dat vina pentru atac, dar a arătat cu degetul spre Rusia.

„Nu este exclus ca agresorul să folosească mici trucuri murdare, deoarece planurile sale agresive nu funcționează la scară largă”, se arată în comunicat.

Kievul a învinuit Moscova pentru atacuri similare în trecut, de când Rusia a început să adune peste 100.000 de militari în apropierea frontierei.

Ministerul a postat pe Twitter că site-ul său a fost supus unui atac cibernetic și că lucrează la restabilirea accesului la acesta.

Oshadbank a confirmat atacul cibernetic, spunând că acesta a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale.

Centrul de comunicații strategice a spus că utilizatorii Privatbank au avut și probleme cu plățile și cu o aplicație bancară, dar Privatbank nu a comentat.

ACTUALIZARE Centrul de securitate cibernetică al Ucrainei a anunțat marți că site-urile web ale ministerului ucrainean al Apărării și ale băncilor Privatbank și Oshadbank au fost supuse unui atac cibernetic, a informat agenția de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Rusia ar putea fi de vină pentru atac, potrivit Centrului ucrainean de securitate cibernetică, a transmis TASS.

Un mesaj de pe pagina principală a site-ului ministerului ucrainean al apărării transmite că acesta este în întreținere.

(w460) Site-ul Mi

Centrul ucrainean pentru comunicații strategice și securitate informațională, care face parte din ministerul culturii, nu a spus pe cine a dat vina pentru atac, dar o declarație a sugerat că arăta cu degetul spre Rusia.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă