UPDATE Atac armat într-un centru comercial din Copenhaga. Inspectorul şef al poliţiei: „Ştim că au fost câteva persoane ucise”. Un tânăr danez, principalul suspect, a fost prins

3 iulie 2022, 20:16

Zona a fost înconjurată de impresionante forțe de poliție și de trupe speciale. Martorii au auzit mai multe focuri de armă în centrul comercial.

Potrivit presei daneze, de la primele împușcături, peste 100 de oameni s-au repezit să iasă din mall. Au fost momente de panică, mai multe persoane au fost rănite.

În timpul operațiunilor, polițiștii le-au spus oamenilor să rămână pe loc și să aștepte asistența de specialitate.

Poliția daneză nu a exclus ipoteza unui act terorist. Suspectul este un danez de 22 de ani.

Soren Thomassen, inspector şef, poliţia din Copenhaga:Ştim că au fost câteva persoane ucise. Când am ajuns acolo, am reţinut un suspect în apropierea zonei Fields. Acum este în arest și procesăm informațiile pe care le avem despre el„.

Mai multe spitale au chemat personal de acasă, în special chirurgi și asistente, după atacul de la centrul comercial.

ACTUALIZARE Principalul suspect este un bărbat de 22 de ani, de naționalitate daneză. Anchetatorii nu exclud pista teroristă.

ACTUALIZARE Poliția lucrează la securizarea perimetrului, arată forțele de ordine într-o nouă postare pe Twitter.

ACTUALIZARE O persoană a fost arestată, informează Poliția daneză pe Twitter.

Cei care au fost astăzi în mall sunt încurajați să își contacteze rudele.

Persoanele care au reușit să filmeze scene din mall sunt rugate să le transmită poliției.

ACTTUALIZARE Importante întăriri ale poliţiei au fost desfăşurate lângă galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului şi aeroportul capitalei, a precizat pe Twitter poliţia capitalei daneze.

„Suntem la faţa locului, au fost trase focuri de armă şi mai multe persoane au fost împuşcate”, scrie poliţia.

Atunci când au fost auzite primele focuri de armă, peste 100 de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial, potrivit unor martori citaţi de mass-media daneze.

Poliţia le-a cerut persoanelor aflate în clădire să aştepte ca efectivele sale să ajungă în interior şi tuturor altor persoane să se îndepărteze de locul atacului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite