UPDATE Al doilea deces din Europa legat de epidemia de variola maimuței a fost raportat in Spania. Corespondență de la Oana Dobrescu

30 iulie 2022, 12:36

Doar 64 dintre cele peste 4.300 de cazuri sunt femei.

Cele mai afectate regiuni sunt Madrid și Catalonia, cu 3 mii de cazuri în total.

Primul deces s-a produs vineri, în Comunitatea Valenciană, însă Ministerul Sănătății nu a dorit să dea prea multe detalii despre acest caz.

Un al doilea deces a fost confirmat de Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al Ministerului Sănătății în raportul publicat sâmbătă, din nou fără a preciza data la care s-a produs acest deces.

Din datele de până acum, în 80% din numărul total al cazurilor diagnosticate este vorba despre o infecție în urma unui contact sexual, majoritatea între persoane de sex masculin.

Media de vârstă este de 37 de ani, dar au fost infectări și în rândul copiilor și al persoanelor mai în vârstă. Cel mai tânăr pacient are doar 10 luni și cel mai în vârstă 88 de ani.

VEZI și PARIS | A fost deschis primul vaccinodrom unde se pot face imunizări împotriva variolei maimuței

În general, boala nu s-a manifestat grav. Doar 120 de persoane au avut nevoie de spitalizare până acum.

În total, 7 decese au fost înregistrate la nivel mondial din luna mai. Primele 5 au fost raportate în Africa, unde boala este endemică şi unde a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite