UPDATE | Nouă inculpați, printre care și doi inspectori vamali, reținuți în dosarul parfumurilor contrafăcute. Alți doi polițiști, sub control judiciar

12 martie 2021, 07:16

ACTUALIZARE 09.00: În urma acțiunii din data de 11.03.2021, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea unui număr de 9 inculpați (2 dintre ei sunt inspectori vamali) și măsura controlului judiciar față de alți 2 inculpați (cei 2 polițiști). În urma acțiunii au fost descoperite parfumuri, sume de bani și țigări de contrabandă.

___________________________________________________________________________

Audieri astă-noapte la DIICOT, după cele 57 de percheziţii imobiliare desfășurate ieri la suspecţi de contrabandă şi dare de mită.

Procurorii DIICOT şi ofiţeri DGA au efectuat, joi, 57 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Constanţa, Bacău, Vrancea, Ilfov şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări, din care fac parte doi poliţişti şi trei vameşi.

Gruparea este acuzată că a introdus în ţară peste 580.000 de parfumuri contrafăcute, purtând însemnele distinctive ale unor brand-uri de lux, cu o valoare estimată de 25 milioane euro.

Gruparea a fost formată din cetăţeni turci şi mai mulţi cetăţeni români, printre care şi un comisar şef de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa, un agent şef principal de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, un inspector vamal din cadrul DGFP Galaţi – Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud şi doi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa.

Astfel, liderii grupului infracţional organizat au asigurat introducerea pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, a unor produse contrafăcute reprezentând circa 585.620 de parfumuri purtând însemnele distinctive ale unor brand-uri de lux. Parfumurile contrafăcute au fost disimulate în containere, prin metoda „capac”, în cadrul unor operaţiuni de import aparent legale, având ca obiect declarat cuptoare electrice provenite din Turcia.

Operaţiunile de import prin care au fost mascate actele de contrabandă au fost derulate în numele unor societăţi comerciale, în baza unor declaraţii vamale de import, ce au fost depuse la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa Sud.

În sprijinul grupării, au fost cooptaţi şi un agent şef principal de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, împreună cu fratele acestuia, comisar şef de poliţie în cadrul BCCO Constanţa.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite