UPDATE Școlile din București își redeschid porțile în scenariul galben. Sunt 5 excepții, printre care două licee și o școală gimnazială, unde se vor desfășura doar cursuri online

5 februarie 2021, 07:34

ACTUALIZARE 16.04 Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a subliniat că unitățile școlare din București își deschid porțile în scenariul galben. Decizia a fost luată și pe baza propunerilor transmise de consiliile de administrație ale școlilor.

Se întorc astfel la școală preșcolarii, elevii claselor primare și elevii claselor terminale.

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale”, a declarat Traian Berbeceanu.

Sunt însă și 5 excepții – 5 unități școlare unde cursurile se vor desfășura online.

„Am avut cinci excepţii, cinci unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care vor continua activităţile doar în sistem online, situaţie generată de infrastructură sau de lipsa apei curente sau a altor servicii de care au nevoie pentru a asigura siguranţa elevilor”, a adăugat prefectul după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Cele 5 unități sunt: Liceul „Tonitza”, Liceul Tehnic „Traian Vuia”, Grădinița 35, Grădinița 185, Școala gimnazială 124.

ACTUALIZARE 12.50 Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, a menţionat că şedinţa CMBSU anunţată pentru ora 10,00 a fost amânată în lipsa acestor acte administrative.

Mariana Stancu-Ţipişcă a estimat că, având în vedere că vineri a fost publicat Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii referitor la revenirea copiilor în şcoli în semestrul al II-lea, actele administrative prevăzute de acesta vor fi îndeplinite şi a estimat că la ora 1500 ar putea fi convocat CMBSU pe tema redeschiderii unităţilor de învăţământ din Capitală.

„Dacă nu avem aceste acte administrative (…) Comitetul nu are cum să-şi facă treaba, aşteptăm realizarea acestor acte administrative şi estimăm, preconizăm ora 15.00 pentru convocarea şedinţei Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Mariana Stancu-Ţipişcă.

ACTUALIZARE 07.35 Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, spune, citată de Agerpres, că CMBSU a fost convocat în şedinţă începând cu ora 10,00, pe tema reluării activităţilor didactice în Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că şcolile se vor redeschide în format fizic pe 8 februarie pentru majoritatea copiilor, odată cu debutul semestrului al doilea.

Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii urmează să emită un ordin comun pentru redeschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite