Unul dintre ucrainenii rătăciți în Munții Maramureșului a fost găsit mort, într-un râu. Un alt turist din același grup este de negăsit

Unul dintre ucrainenii rătăciţi în Munţii Maramureşului, despre care nu s-a ştiut mai nimic în ultimele zile, a fost găsit mort! Era căzut într-un râu, într-o zonă greu accesibilă. Un altul, din acelaşi grup, este de negăsit. Se ştie că are o fractură la picior, dar de ieri dimineaţă nu mai există informaţii noi despre el. Salvatorii i-au căutat şi din elicoptere dotate cu camere cu termoviziune. Vremea din păcate, s-a înrăutăţit din nou şi astăzi niciun aparat de zbor nu a mai putut survola zona. Vă avertizăm, urmează informaţii și imagini care vă pot afecta emoţional!

27 Decembrie 2022, 07:01 (actualizat 27 Decembrie 2022, 20:20) Știrile TVR |

ACTUALIZARE Trupul fără viață a fost descoperit de către un localnic din Crasna Vișeului, căzut într-un rău, într-o zonă greu accesibilă. Bărbatul, posibil rănit, s-a despărțit de grup și a încercat să coboare singur de pe munte. Cel mai probabil, frigul și extenuarea l-au doborât. Era îmbrăcat neadecvat: cu haine subțiri de oraș, o geacă de piele și cizme de cauciuc.  Un alt ucrainean rătăcit pe munte și care nu a mai putut să își continue drumul din cauza fracturii suferite a fost căutat de salvatorii români.  Operațiunea de căutare a fost sistată deocamdată, din cauza vremii.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un tânăr de 20 de ani a fost găsit aproape înghețat. Mâncase doar niște pachete de ketchup pe care le avea la el. Și apa i se terminase.

Dan Benga, şef Serviciu Salvamont Maramureş: Evacuarea se va face doar cu corzi și rapel, pentru că zona e foarte abruptă, diferența de nivel de circa 40 de grade. Suntem undeva la 1.100 de metri, n-am mai putut să coborâm, am dat peste o cascadă, colegii vin, se văd deja luminile.

Tânărul a fost coborât cu targa și dus la spitalul din Vișeul de Sus.

Ultimii doi ucraineni rătăciți sunt și acum pe munte. Unul dintre ei este rănit, are mai multe fracturi. De ore întregi nu se mai știe nimic de el. Celălalt, posibil rănit și el, ar fi pornit singur coborârea, însă salvatorii nu știu exact unde se află. Iar operațiunea de căutare a fost sistată deocamdată, din cauza vremii.

Oana Pîrcălab, Poliția de Frontieră: Poliţia de Frontieră Română primeşte sprijinul Inspectoratului General al Aviaţiei Române, prin punerea la dispoziţie a unui elicopter MAI pentru survolarea zonei. La fel şi din partea Agenţiei Frontex, prin aeronava de survolare. Dar aceste acţiuni depind exclusiv de condiţiile meteorologice care în acest moment sunt nefavorabile.

Alți doi din grupul celor șase ucraineni au fost găsiți chiar în prima zi. Ei au cerut azil în țara noastră și se află în Centrul Regional de Cazare din Şomcuta Mare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 13°C
IASI 3°C 12°C
CLUJ 3°C 11°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 9°C 12°C
BRASOV -1°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI