Unul dintre minerii prinși în subteran la Mina Lupeni a murit. Celălalt este în afara oricărui pericol

18 iulie 2018, 09:21

Anchetă după tragedia de azi dimineață din mina Lupeni. Autoritățle locale pun accidentul pe seama lipsei totale a investițiilor în ultimii ani.

Alerta s-a declanșat în jurul orei 8.00, după ce tavanul unei galerii s-a prăbușit peste o echipă de muncitori care lucra la extinderea tunelului subteran. La fața locului au intervenit echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, dar și salvatorii minieri. Operațiunea a fost dificilă, deoarece accidentul de muncă s-a produs la 3 kilometri distanță de intrarea în mină.

După mai multe ore de intervenție, salvatorii au reușit să îi aducă pe cei doi mineri la suprafață. Din păcate, un bărbat de 42 de ani nu mai prezenta semne vitale iar cel de 33 de ani este rănit ușor.

La gura minei au fost trimise doua ambulanțe, o autospecială complexă și un container multirisc pentru a acorda primul ajutor.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgența Hunedoara, Anemona Doda,  a declarat pentru TVR că minerul care a fost scos este stabil și a ieșit pe picioarele sale din galerie.

Celălalt muncitor nu a mai putut fi salvat și a fost declarat decedat.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că intervenţia este una dificilă, întrucât salvatorii au avut de parcurs 3 kilometri până la mineri.

Conform unui comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara, accidentul de muncă de la Mina Lupeni a avut loc în jurul orei 8.00, într-un abataj cu banc subminat din cadrul sectorului I producţie, unde o echipă de muncitori executa operaţiuni specifice pentru avansarea abatajului, când a fost surprinsă de surpare.

În octombrie anul trecut, tot la Mina Lupeni doi mineri au murit iar doi au fost răniți după ce o altă galerie s-a surpat. Autoritățile locale din Lupeni susțin că astfel de tragedii se vor mai produce dacă statul nu va interveni pentru a asigura condiții de lucru mai bune în mine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite