Unul dintre cei mai bogați francezi, acuzat de sclavie sexuală. „Câte alte victime mai sunt?”

Foto: Captură video
Foto: Captură video
25 mai 2022, 12:59

Jacques Bouthier, în vârstă de 75 de ani, care, până luni, fusese șeful Assu 2000, cu o avere de aproximativ 160 de milioane de euro, a fost arestat împreună cu soția sa și alte patru persoane. Poliția bănuiește că ar fi ținut în captivitate până la șapte adolescente într-un apartament din zona Parisului de-a lungul mai multor ani. Bouthier a negat acuzațiile și spune că este victima unui șantaj, potrivit radio France Info.

Om de afaceri self-made, Jacques Bouthier și-a construit firma la vârsta de 28 de ani dintr-o magazie de grădină, într-o suburbie săracă a Parisului.

El a demisionat din compania de 1.800 de angajați, care și-a schimbat numele anul acesta în Vilavi. Bouthier a spus că acest caz nu a avut niciun impact asupra activităților sale, care includ asigurările auto și împrumuturile personale.

Printre complici, și membrul unei unități de elită

Poliția a intrat pe fir când o tânără de 22 de ani a mers la o secție de poliție din Paris, în martie, și a spus că a fost captiva unui bărbat foarte bogat timp de cinci ani, începând cu vârsta 15 ani. Fusese nevoită să facă sex în schimbul hranei și cazării. Fusese liberă să vină și să plece, dar era sub un control strict.

În schimbul libertății, Bouthier i-ar fi ordonat acesteia să găsească o „înlocuitoare” mai tânără, spunându-i că este prea „bătrână” pentru nevoile lui. Ea a racolat o fetiță de 14 ani și i-a filmat pe cei doi, predând apoi înregistrarea poliției.

Acuzațiile împotriva soției lui Bouthier, al cărei prenume nu a fost dat publicității, și a celorlalți patru presupuși complici, provin dintr-o presupusă încercare a lui Bouthier de a recupera videoclipul, răpind-o pe tânăra de 22 de ani, care nu este cetățean francez, și obligând-o să părăsească țara.

Printre presupușii complici, care au fost acuzați de „asociere infracțională cu intenția de a comite răpiri”, se numără un fost membru al unității tactice de elită a Jandarmeriei, GIGN, care lucrează acum în securitatea privată. Ceilalți sunt doi angajați ai grupului de asigurări și o altă tânără despre care se presupune că ar fi fost implicată în racolarea fetelor. Asemenea lui Bouthier, toți cei cinci sunt ținuți în închisoare în așteptarea anchetei și a eventualului proces.

„Oricât de groaznic ar suna, există sclavie modernă în Franța”

Poliția crede că a descoperit un pattern: șeful firmei ar fi recrutat adolescente vulnerabile, fără familie sau sprijin și adesea fugare, și le ținea într-un apartament până când împlineau aproximativ 20 de ani. Apoi li se spunea să găsească un înlocuitoare mai tânără, potrivit anchetatorilor. Poliția crede că soția lui Bouthier era la curent cu activitățile soțului ei.

Martine Brousse, președintele The Child’s Voice, un grup-umbrelă de ONG-uri pentru protecția copilului, a spus că acest caz demonstrează că „oricât de groaznic ar suna, există sclavie modernă în Franța”.

„Câte alte victime mai sunt?” se întreabă ea. „Acest lucru nu se întâmplă în păturile sărace, așa cum se crede adesea, ci în cercurile foarte bogate”, a declarat Martine Brousse pentru BFMTV, lăudând curajul tinerei care l-a dat în vileag pe magnat.

Bouthier a fost catalogat de revista de afaceri Challenges, în 2020, pe locul 487 în topul celor mai bogați 500 de oameni din Franța.

Guvernul francez a lansat anul acesta o campanie de conștientizare privind fenomenul în creștere al prostituției în rândul minorilor, în special al fetelor cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite