Începe UNTOLD: Biletele se vând ca pâinea caldă. Cluj-Napoca, cel mai păzit oraș din țară. Primele arestări pentru posesie de droguri

UNTOLD ultima zi de așteptare
UNTOLD ultima zi de așteptare
3 august 2022, 17:33

Orașul a devenit deja un furnicar, locurile de cazare se epuizează, iar atmosfera se încinge de la o ora la altă. Autoritățile sunt în alertă, se fac nenumărate controale, iar clujenii se pregătesc pentru patru zile de foc, în care orașul nu le va mai aparține.

Untold este cel mai mare și cel mai așteptat festival din țară noastră. Biletele se vând că pâinea caldă, iar valurile de participanți încep să curgă cu zile întregi înainte.

Pentru autorități, numărul mare de oameni care vin în aceste zile, inclusiv de peste hotare este o provocare. Cluj-Napoca devine cel mai păzit oraș din țară.

Mii de agenţi vor patrula în perimetrul Untold și vor sta cu ochii pe cei care au de gând să încalce regulile. Iar la aeroport au loc acțiuni speciale pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Doi câini special antrenați verifică bagajele turiștilor.

Și în vămile Nădlac, Borș sau Petea se fac controale mai amănunțite. Se verifică nu doar actele, dar – prin sondaj- consumul de alcool sau deținerea de stupefiante. Alături de polițiștii de frontieră actioneaza și aici echipaje canine.

Controalele și-au dovedit deja eficiența. La vama Petea, doi cetățeni polonezi, care au declarat că vin special pentru festival, au fost găsiți cu mai multe substanțe psihotrope în bagaje și sunt acum cercetați penal. Și în perimetrul festivalului s-au luat măsuri speciale.

Citește și: Doi polonezi prinși de câinele Cima la Vama Petea. Aduceau droguri pentru festivalul Untold

Festivalul Untold contribuie la dezvoltarea economică și la îmbunătățirea calității vieții în Cluj-Napoca. Este una dintre concluziile unui studiu făcut la Univeristatea Babeș Bolyai. Doar că nu toți clujenii sunt încântați de aceste efecte. Unii spun că viață le este dată peste cap de aglomerație, zgomot și stres.

La ediția de anul acesta, organizatorii se așteaptă la un număr record de participanți pe zi, aproape o sută de mii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă