Universitatea Petrol și Gaze Ploiești va produce dezinfectanți împotriva COVID-19

Conducerea Universității Petrol Gaze (UPG) Ploiești a anunțat, vineri, că va produce două produse dezinfectante, unul pentru spălarea mâinilor şi celălalt pentru spălarea suprafeţelor, cu eficienţă în îndepărtarea virusului coronavirusului, potrivit Mediafax.

10 Aprilie 2020, 17:13 (actualizat 10 Aprilie 2020, 17:16) |
Dezinfectanţi. Arhivă

Potrivit UPG Ploiești, conducerea universității și-a anunțat intenția de a furniza două produse dezinfectante, unul pentru spălarea mâinilor şi celălalt pentru spălarea pardoselilor, a străzilor și trotuarelore, cu eficienţă în îndepărtarea virusului SARS-CoV-2, în cadrul unei ședințe cu autoritățile județene.

Tehnicienii și profesorii UPG vor procura materiilor prime necesare şi vor ajuta la procesul de omologare a celor două produse.

„Odată cu sosirea acestor materiale, care se preconizează a avea loc în cursul zilei de mâine (sâmbătă – n.r.), cadrele didactice şi tehnicienii din cadrul Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie vor sintetiza primele mostre de produse care vor fi imediat transmise către instituţiile abilitate spre a le omologa. În urma omologării acestora, se va trece la producerea în cantităţi care să permită distribuirea lor către zonele care au cea mai mare nevoie de ele”, a declarat decanul UPG, Daniela Popovici.

De asemenea, UPG Ploieşti intenţionează să participe şi la competiţia lansată de UEFISCDI, şi anume Soluții 2020 (SARS-CoV-2). Astfel, va fi depus un proiect care va propune o soluţie alternativă pentru managementul epidemiei de COVID-19 în comunitate.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 13°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 13°C 13°C
CRAIOVA 10°C 11°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI