Universitatea Petrol și Gaze Ploiești va produce dezinfectanți împotriva COVID-19

Dezinfectanţi. Arhivă
Dezinfectanţi. Arhivă
10 aprilie 2020, 17:13

Potrivit UPG Ploiești, conducerea universității și-a anunțat intenția de a furniza două produse dezinfectante, unul pentru spălarea mâinilor şi celălalt pentru spălarea pardoselilor, a străzilor și trotuarelore, cu eficienţă în îndepărtarea virusului SARS-CoV-2, în cadrul unei ședințe cu autoritățile județene.

Tehnicienii și profesorii UPG vor procura materiilor prime necesare şi vor ajuta la procesul de omologare a celor două produse.

„Odată cu sosirea acestor materiale, care se preconizează a avea loc în cursul zilei de mâine (sâmbătă – n.r.), cadrele didactice şi tehnicienii din cadrul Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie vor sintetiza primele mostre de produse care vor fi imediat transmise către instituţiile abilitate spre a le omologa. În urma omologării acestora, se va trece la producerea în cantităţi care să permită distribuirea lor către zonele care au cea mai mare nevoie de ele”, a declarat decanul UPG, Daniela Popovici.

De asemenea, UPG Ploieşti intenţionează să participe şi la competiţia lansată de UEFISCDI, şi anume Soluții 2020 (SARS-CoV-2). Astfel, va fi depus un proiect care va propune o soluţie alternativă pentru managementul epidemiei de COVID-19 în comunitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite