Universitatea Oxford va testa pentru prima dată răspunsul la vaccinul anti-COVID19 în rândul copiilor

13 februarie 2021, 12:42

Noul studiu, aflat în etapă intermediară, va determina dacă vaccinul este eficient în cazul persoanelor cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, potrivit unui comunicat al Universităţii Oxford.

În jur de 300 de voluntari vor participa la studiu şi primele inoculări sunt aşteptate luna aceasta, a precizat sursa citată.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca care se administrează în două doze este considerat un „vaccin pentru lume” deoarece este mai ieftin şi mai uşor de distribuit decât cele produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna.

AstraZeneca are ca obiectiv să producă 3 miliarde de doze în acest an şi îşi propune să ajungă la o producţie de peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

Câteva spitale din Bretania s-au confruntat cu o avalanșă de concedii medicale. La câteva zile după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca, mai mulți angajați – media de vârstă 34 de ani – au avut reacții secundare și o zi nu au mai putut veni la serviciu, așa că spitalele s au trezit că nu au personal suficient.

Potrivit presei britanice, guvernul de la Londra susține introducerea certificatelor de vaccinare pentru cei care călătoresc în străinătate anul acesta, așa cum iau în calcul și Grecia, Spania, Polonia, Islanda, Portugalia și Ungaria. Va fi un certificat de vaccinare după modelul celui care există de ani de zile pentru boli tropicale.

Ministerul Sănătății din Polonia a anunțat că o tulpină a noului coronavirus, descoperită într-o fermã de nurci din nordul țării, poate fi transmisă de la nurcă la om și invers. Mutația a fost descoperită luna trecută, iar testele sosite astăzi arată că oamenii se pot infecta de la nurci și viceversa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite