Universitatea Dunărea de Jos Galați va produce dezinfectant pentru nevoi proprii și pentru comunitate

Universitatea Dunărea de Jos din Galați va produce dezinfectant care va fi folosit de angajații instituției pentru uzul propriu și pentru a curăța suprafețele din clădiri. De asemenea, conducerea instituției a decis să producă dezinfectant pentru comunitate, în cazul în care criza se va prelungi.

17 Martie 2020, 14:04 (actualizat 17 Martie 2020, 15:39) |
Universitatea Dunărea de Jos Galați

Anunțul producerii de dezinfectant a fost făcut de rectorul Universității Dunărea de Jos din Galați, Lucian Georgescu, prin intermediul unei filmări postate pe pagina de Facebook a instituției.

Acesta a anunțat că dezinfectantul va fi produs de specialiștii instituției în laboratoarele universității, iar pentru început, dezinfectantul va fi folosit doar în interiorul instituției.

În perioada următoare, în efortul de adaptare și de contribuție directă a comunității academice la nevoile societății, ne vom concentra pe definirea unei soluții de dezinfectant care să fie acceptabil la nivel de uz individual, deocamdată pentru uz instituțional, la nivelul Universității, pentru toate spațiile și persoanele care sunt active. Ulterior, dacă va fi nevoie, Universitatea va putea produce cantități suficiente pentru comunitate, în așa fel încât să putem acoperi o eventuală penurie în cazul prelungirii acestei stări. Este un efort general pe care Universitatea îl face în contextul participării la viața comunității”, a anunțat, pe Facebook, rectorul Universității Dunărea de Jos Galați, Lucian Georgescu.

Rectorul Georgescu a explicat pentru Mediafax că produsul există și în prezent este testat în interiorul universității. El a mai spus că Universitatea poate produce orice cantitate de dezinfectant dacă are materiile prime necesare.

Facem demersuri pentru achiziționarea materiilor prime. Sperăm să nu dureze foarte mult, există procedura achizițiilor speciale. Îl putem folosi în instituție, ulterior este faza de acreditare a produsului. În mod normal, această fază durează foarte mult. Este o criză de biocid pe piață, oricând se poate agrava, noi producem acest amestec și îl păstrăm pentru zile negre. Dacă găsim materie primă putem produce orice cantitate, nu avem limită”, a explicat rectorul UDJ, Lucian Georgescu.

În cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați a fost înființată o celulă de criză care va funcționa până la finalizarea stării de urgență.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI