Universitatea din Bucureşti se pregătește de admitere. Peste 8000 mii de locuri bugetate vor fi scoase la concurs

Universitatea București
Universitatea București
1 iulie 2022, 16:20

Pentru studiile de licenţă, cele 19 facultăți ale universității au disponibile 4.459 de locuri bugetate, iar pentru candidaţii la studii de master sunt la dispoziţie 3.250 de locuri bugetate.

„Dintre acestea, peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 132 sunt destinate absolvenţilor de liceu situate în mediul rural şi alte 110 locuri sunt alocate candidaţilor de etnie romă. Candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială pot aplica pe cele 11 locuri la licenţă destinate lor, în timp ce persoanele cu cerinţe educaţionale speciale pot candida pe cele 9 locuri dedicate acestora. Menţionăm că alte 50 de locuri sunt alocate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de master didactic derulate de Universitatea din Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Universității București.

Anul acesta, Universitatea din Bucureşti propune câteva programe de studiu noi, dezvoltate „ca răspuns la dinamica socio-economică actuală şi la provocările viitorului”: programele de licenţă Psihologie – Ştiinţe cognitive (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), Geografia turismului (la Facultatea de Geografie, filiala Focşani, în sesiunea de toamnă) şi Robotică (program comun al Facultăţii de Fizică şi al Facultăţii de Matematică şi Informatică, în sesiunea de toamnă), precum şi de programele de master Psihologie: Psihoterapie focalizată pe emoţii şi Psihologie: Terapii cognitiv- comportamentale (la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei).

Şcoala Doctorală de Sociologie a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială va organiza admitere, pentru anul 2022-2023, la primul domeniu de studii universitare de doctorat în Asistenţă socială acreditat în România.

Universitatea din Bucureşti le asigură candidaților, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele sale, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi.

Taxa de înscriere se poate achita și online, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro.

Informații despre admitere pot fi găsite pe adresa admitere.unibuc.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite